Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fazer tarvitsee lisää ja uudenaikaista tilaa makeisten valmistamiseen ja siksi yhtiö suunnittelee uuden makeistehtaan rakentamista Suomeen. Uudella tehtaalla korvattaisiin Vantaan Vaaralassa sijaitseva suklaatehdas ja Lappeenrannassa sijaitseva makeistehdas.

Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström sanoo, että uusi tehdas voisi tulla Vantaalle, Lappeenrantaan tai jonnekin muuallekin.

– Suunnitelmien toteutuessa olemassa olevien Vantaan ja Lappeenrannan tuotantolaitosten on kyettävä jatkamaan valmistusta siihen asti, että uusi tehdas olisi valmis. Niihin tehtäisi vain välttämättömät investoinnit, Hellström toteaa.

Päätös uuden tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään kevään aikana. Rakentaminen alkaisi 2023.

Lue myös: Fazer investoi 8,5 miljoonaa euroa Vantaalle – kauratuotteille kaksi valmistuslinjaa

Fazerin Vantaan suklaatehtaassa työskentelee tällä hetkellä noin 500 henkilöä ja Lappeenrannassa noin 400. Yhtiö aloittaa muutosneuvottelut näissä tehtaissa työskentelevän henkilöstön kanssa, koska heidän työpaikkansa sijainti saattaa muuttua aikaisintaan 2025.

Jos uusi, mahdollinen tehdas rakennettaisiin muualle kuin Vantaalle, Fazerilta jäisi Vaaralaan edelleen keksitehdas, leipomo, vierailukeskus ja pääkonttori. Fazer on toiminut Vaaralassa vuodesta 1955.

Lue vielä: Vaaralasta löytyy vetonaula – Fazerilla kävi viime vuonna yli 230 000 vierasta