Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestys | Onko tässä Helsingin paras italialainen ravintola?  – "Taivaallista tiramisua!"

Helsingin Uutisten äänestys parhaasta italialaisesta ravintolasta jatkuu 14. tammikuuta saakka. Äänestyslomake on tämän jutun lopussa.

Moni ravintola on saanut kehuja paitsi pizzasta ja pastasta, myös erityisesti tiramisu-jälkiruoasta.

– Paras tiramisu, mitä olen ikinä syönyt! Ja mielettömän hyvät pastat ja ystävällinen palvelu, Kalasataman La Bella Trattoriaa äänestänyt lukija kommentoi.

– Fantastinen lasagne ja ah maailman paras tiramisu, kehutaan Mannerheimintien Don Angeloa.

– Erinomaista palvelua, ruoka maukasta ja tiramisu taivaallista. Viini kruunasi aterian, Lönnrotinkadun Baccoa ylistetään.

– Persoonallisesti tarjoiltu tiramisu, Ruusulankadun Villettan asiakas sanoo.

Toimitus laati äänestykseen listan 20 mielenkiintoisimmasta ravintolasta, mutta lukijat ovat voineet ehdottaa myös mitä tahansa omaa suosikkiaan.

– Kaupungin parhaat pizzat ja huima tiramisu Caloniuksenkadulla. Ei halpa, mutta hintansa arvoinen, sanoo listan ulkopuolelta Pizzeria da Chiccoa äänestänyt lukija.

Myös Munkkivuoren ostoskeskuksen Ristorante E’Milano on saanut kiitoksia jälkiruoistaan.

– Reilu, vastaanottava ja eläkeläisellekin edullinen.Lounaaseen on panostettu sekä italialaisin pääruokiin että tarjolla olevin jälkiruokiin. Paikka tarjoaa paljon enemmän kuin odottaisi tavalliselle ovesta sisään astuvalle tallaajalle, Helsingin Uutisten lukija kommentoi.

Tiramisu valmistetaan muun muassa espressosta, savoiardi-kekseistä ja mascarponejuustosta. Toinen klassikko on kermavanukas panna cotta.

– Mango tekee panna cottasta täydellisen, kuuluu perustelu Lauttasaaren Limonelle.

Runeberginkadun Sognossa kiitosta on saanut sitruunainen panna cotta.

Äänestystulokset julkistetaan Helsingin Uutisissa 19. tammikuuta.

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Helsingissä on kaksi asuinaluetta, joita voi kutsua "Pikku-Italiaksi" – ravintoloitsija Angelo Marchese aloitti uransa Kontulasta

Kuuluuko ananas pitsaan? "Jos suomalaiselta kysyy, niin..." – Foodora paljastaa, mitä suomalaiset mieluiten mättävät ja mitä päivittäistavaroita koteihin tilataan

Helsingistä hävisi nopeasti useita harvinaisia ravintoloita – tilalle suomalaisten rakastamia ruokia

Burger Kingin tilalle avattiin hulppea afganistanilainen ravintola – yrittäjä kertoo saaneensa paljon tukea suomalaisilta: "Pidämme hymyn naamalla, vaikka se ei ole helppoa"

Huomasitko oluthyllyssä? Saksassa vuonna 1908 kehitetty juomasekoitus valtaa nyt Suomen kauppoja – tästä se on tehty

Täällä toimii Helsingin viimeinen vanhan ajan R-kioski:  "Sanon tätä röökikiskaksi" – monella paraatipaikalla on laitettu lappu luukulle