Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

7 Hekan kerrostaloa puretaan Helsingissä – 1980-luvulla valmistuneita taloja ei kannata korjata

Yhteensä 7 kerrostaloa aiotaan purkaa Mellunmäestä. 1980-luvun alkupuolella valmistuneita taloja ei kaupungin mukaan kannata korjata ja hyvälle sijainnille metroaseman läheisyyteen halutaan lisäksi tiiviimpää ja korkeampaa rakentamista. Uudet talot toteutetaan puurakenteisina.

Aarteenetsijäntie 2–4:n asemakaavan muutosehdotus jäi tiistaina kaupunkiympäristölautakunnassa vielä pöydälle.

Kalliille pientaloalueelle tulossa ensimmäiset kerrostalot – hankkeen taustalla poikkeuksellinen järjestely, lakiasiasiantuntija: "Vaativa prosessi"

Nykyiset talot ovat 3-5-kerroksisia ja niissä on kaupungin vuokra-asuntoja. Tilalle rakennetaan 5–7- sekä 3–8-kerroksisia puukerrostaloja, rakentamistehokkuuden myötä asukasmäärän lisäys nykyiseen on 200. Hekan vuokra-asuntoja tulee sama määrä kuin aikaisemmin ja lisäksi alueelle rakennetaan muuta kaupungin asuntotuotantoa, kuten puolihitasta ja aso-asuntoja.

Kaava-alue rajautuu alueen suosittuun Aarrepuistoon. Kaavaratkaisu pienentää hieman Aarrepuiston pinta-alaa, koska sen pohjoisreunassa sijaitseva johtokuja liitetään osaksi tonttia. Rakennusalat sijoittuvat kuitenkin keskimäärin hieman kauemmas puiston rajasta kuin nykyiset rakennukset.

Sen sijaan suuri osa tontilla tällä hetkellä olevasta kookkaasta puustosta joudutaan kaatamaan rakennusten purkamisen yhteydessä ja uusia rakennettaessa, asemakaavan selostuksessa kerrotaan.

Kaupungin kaavoituksessa on viime vuosina ollut vireillä yhä useammin hankkeita, jossa vanhoja matalia kerrostaloja puretaan tehokkaamman rakentamisen tieltä. Hekan taloja on purettu aiemmin muun muassa Jakomäessä ja Itäkeskuksessa.

Mellunmäessä aiotaan repiä lähes 130 kotia maan tasalle – Asukas: "Minua melkein itkettää"

Meri-Rastilan itäosan kaava etenee – puistoalueet pienenevät, 1990-luvun rakennuksia puretaan

Lähes 300 asukkaan kodit puretaan pian Helsingissä – valtava muuttorumba: "Ihmiset olleet aivan hädissään"

Lähes 300 asukkaan kodit puretaan pian Helsingissä – valtava muuttorumba: "Ihmiset olleet aivan hädissään"

Malmin keskustan jättimullistus alkoi – projektinjohtaja: "Pyritään Myllypuron tyyppiseen kehitystapaan"

Vallilassa puretaan aikansa eläneitä taloja Nordean pääkonttorin vierestä – tällainen tulee tilalle

Helsinki aikoo purkaa nyt myös 1990-luvulla rakennettuja taloja – ”Nykyiset tontit väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiin”