Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin lyhimmistä kuntoportaista tuli huippusuositut – Tuure, 27, yllätti tehokkaalla treenillä: "Luotan tasapainooni"

Ulkoilu: Helsingin lyhimmissä kuntoportaissa on riittänyt väkeä myös lumisateiden jälkeen.

”Ei talvikunnossapitoa”, ilmoittaa kyltti Mäntymäen uusien kuntoportaiden juurella.

Tämä ei kuitenkaan estä innokkaimpia kuntoilijoita juoksemasta portaita ylös. Tästä todisteena puisten portaiden pienet reiät. Ne ovat nastakenkien jälkiä. Juoksijoilta on jäänyt ehkä huomaamatta pienemmällä präntillä painettu teksti ”Nastakenkien käyttö kielletty”.

Paksu lumikerroskaan ei ole karkottanut kaikkia juoksijoita.

– Nastakengillä oli hyvä juosta ylös. Alastulo oli vaikeampaa, koska lumikerros vietti niin paljon, sanoo loppiaisena portaissa kuntoillut nainen.

Mäntymäen ”lilliputtiportaat” ovat Helsingin lyhimmät. Kahteen osaan jaetuissa portaissa on yhteensä 79 askelmaa. Pituus on 36 metriä.

– Näissä saa tehtyä hyvän treenin, lumi ei vaikuta vauhtiini. Täytyy vain juosta useamman kerran. Alas tullessa palautumisaika on myös lyhyempi, Kalliossa asuva Tuure Fagerström, 27, kommentoi Mäntymäen portaita.

Esimerkiksi Malminkartanon uusissa portaissa on 347 askelmaa ja Paloheinässä noin 250.

Sana Mäntymäestä on kiirinyt nopeasti. Portaista on tullut suosittu nähtävyys, josta ihailla Töölönlahtea.

Töölöläinen Sonja Koponen, 65, yllättyi joulukuun puolivälissä, miten mukava portaita oli kävellä ylös.

–Portaat ovat riittävän leveät ja syvät.

Mukana oli koirat Coco ja Mimmi.

– Koirat ovat tottuneet portaisiin, koska meillä oli kuusi viikkoa kestävä hissiremontti, sanoo kuudennessa kerroksessa asuva Koponen.

– Voisin tulla tänne myös juoksemaan.

Myös Juha Pitkäniemi käveli portaita ylös ensimmäisen kerran joulukuussa.

– Portaissa ei ole valittamista. Täytyy kehua ehdottomasti. Askelkorkeus on sopiva. En juokse tai lenkkeile, mutta ulkoillessa kuntoportaita tulee kiivettyä esimerkiksi Paloheinässä.

Onko millään Helsingin kuntoportailla talvikunnossapitoa?

– Kaupunki ei talvikunnossapidä kuntoportaita. Portaiden talvihoito on hyvin työlästä ja se on tehtävä käsityönä. Talvihoito tarkoittaa myös liukkauden torjuntaa mikä puuportailla on vaikeaa ja kallista, vastaa projektinjohtaja Jere Saarikko Helsingin kaupungilta.

"Eivät ole juoksuportaat!" – Vuosaarenhuipun uusien portaiden suosio yllätti kaupungin

Jouko Juntunen juoksi Malminkartanon upouudet kuntoportaat 47 sekunnissa - "Vanhoissakin portaissa ennätys oli nimissäni"

Myllypuroon valmistui harvinaiset kuntoportaat, eikä vastaavia ole tulossa muualle Helsinkiin – "Todella hyvä idea"

Tänne rakennetaan Helsingin keskustan ensimmäiset kuntoportaat – aktiiviliikkujalta täystyrmäys: "Mäki ei ole kovin korkea"