Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Itä-Helsingissä toimii ainutlaatuinen radio – "Tällaista ei ole missään muualla koko Suomessa"

Ilmiö: Itä-Helsingissä tehdään ainutlaatuista radio-ohjelmaa asukkaiden elämästä. Nyt Radio Mellunkylä on taas eetterissä kuultavana.

Kontulalainen Larri Helminen, 67, tekee sitä mitä tuskin kukaan muu Suomessa: hän toimittaa radio-ohjelmaa, jossa pureudutaan oman kaupunginosan kuulumisiin aivan ruohonjuuritasolla.

Lähiradiossa kuultavissa oleva Radio Mellunkylä on vuosien tauon jälkeen jatkanut ilmestymistään radioaalloilla.

Ensimmäiset toistakymmentä ohjelmaa kuultiin viime syksynä ja jatkoa seuraa tänä keväänä.

– Neuvottelut Lähiradion kanssa on nyt käyty ja ohjelma jatkuu kesään saakka aina keskiviikkoisin. Puolen tunnin mittaisia ohjelmia on tulossa parisenkymmentä, Helminen paljastaa.

Helminen on ohjelman toimittaja, joka haastattelee henkilöt ja editoi kaiken valmiiksi paketiksi kotonaan. Kun ohjelma on purkissa, hän lähettää sen verkon kautta Lähiradion toimitukseen.

– Tunnen täältä Mellunkylän alueelta varmaankin tuhatkunta henkeä, joilta voin käyttää tietolähteenä ja haastateltavina, Helminen laskee.

Itä-Helsingissä on sellainen henki, että tämä ohjelma onnistuu.

Viime tiistaina Helminen haastatteli toista pitkäaikaista asukasaktiivia Risto Rautiaista, 71, joka sai joulukuussa Kontula-palkinnon.

Rautiainen pitää Radio Mellunkylää oivana kanavana tuoda itäisen Helsingin asioita ja ongelmia koko kansan tietoon.

– Erittäin kannatettava hanke. Tuntuu siltä, että juuri täällä Itä-Helsingissä on sellainen yhteen hiileen puhaltamisen henki, että tällainen ohjelma onnistuu, Rautiainen arvioi.

Viime syksynä Helmisen vetämissä ohjelmissa ääneen pääsivät muun muassa Kontulan yhteisötaiteilijat ja ostarin kauppiaat. Myös naapuritalo Mellarin kuulumiset sekä paikallinen Lions-toiminta ovat olleet radio-ohjelmien aiheina.

Lähiradion päätoimittaja Seppo Julin kannustaa Helsingin muitakin kaupunginosia tekemään paikallisia ohjelmia.

– Hyvin harva helsinkiläinen viitsii klikkailla kaupungin päätöstiedotteita auki verkossa. Radio Mellunkylä on hyvä kanava saada tietoa päätöksentekoon tulevista asioista elävien ihmisten kertomana, Julin pohtii.

Radio Mellunkylä Lähiradiossa taajuudella 100,3 MHz. Lähetys keskiviikkoisin kello 9.30, uusinnat torstaisin ja lauantaisin kello 20.