Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ravintola ja terassi legendaarisen Pirjon Krouvin tontille? – Tällaiset ovat suunnitelmat nyt

Legendaarisen Pirjon Krouvin tontille (Pakilantie 36) suunnitellaan senioreille tarkoitettuja asuntoja.

Kaupungin omistamaa kulmatonttia Pakilantien ja Pirjontien kulmassa ollaan varaamassa Graniittiasunnot Oy:lle.

Graniittiasunnot Oy on vuonna 2015 perustettu suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka on keskittynyt senioriasuntojen rakentamiseen.

Toistaiseksi monttuna olevalle tontille kaavaillaan viisikerroksista senioritaloa, johon tulisi arviolta 24 asuntoa.

Kaupunkiympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että tontti varataan senioreiden vuokra-asuntojen suunnitteluun ja rakentamiseen valtion kahdenkymmenen vuoden takauslainalla. Rakentaminen tulisi aloittaa viimeistään vuoden 2023 aikana.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee kaupunginhallitus, todennäköisesti tammikuun aikana.

Lautakunnan esityksessä todetaan, että senioritalon eteläpäähän tulee osoittaa liiketila, joka tulee varustaa rasvanerotuskaivolla ja katon yläpuolelle johtavalla ilmastointihormilla, jotta liiketilaan voidaan sijoittaa myös ravintola.

Näin ollen ravintolatoiminta saisi jatkoa kulmauksessa. Paikalla toimi lähes 40 vuoden ajan tunnettu lähiöravintola Pirjon Krouvi. Se sijaitsi vuonna 1950 rakennetun, HOK-Elannon omistamassa kaksikerroksisen talon kivijalassa. Krouvin vihreät markiisit olivat eräänlainen maamerkki Pirkkolan, Maunulan ja Pakilan rajalla. Ravintola sulkeutui vuonna 2011.

Suunnitellun senioritalon päätyyn muodostuvalle aukiomaiselle alueelle olisi mahdollista laittaa terassialue.

Autopaikat tulisivat tontin eteläosaan. Voimassa olevaan asemakaavaan tontille on merkitty mahdollisuus sijoittaa autopaikkoja myös naapuritontin (Petaksentien 2–4) puolelle. Tonttivarauksen saajan velvollisuus on sopia tästä naapuritontin kanssa. Tonttien haltijat voivat sopia myös yhteisesti toteutettavasta oleskelupihasta.

Osoitteessa Petaksentie 2–4 olevan punatiilisen rakennuksen tilalle on tulossa vapaarahoitteisia omistusasuntoja.