Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin autenttisimmaksi kehuttu thai-ravintola muutti uuteen paikkaan – "Myös jotkut suomalaiset tykkäävät tulisesta ruoasta"

Ruoka: Thaimaalainen Korat Tam Tam täydentää Malmin keskustan aasialaisten ravintoloiden kirjoa.

Sana on kiirinyt: aidoista Thaimaan mauista tunnettu ravintola Korat Tam Tam muutti vuoden vaihteessa Tapulikaupungista Malmille, Ala-Malmin torin läheisyyteen.

Tiistai-iltapäivänä pienen ravintolan pöydät ovat täynnä ruokailijoita.

Helsingissä on kaksi asuinaluetta, joita voi kutsua "Pikku-Italiaksi" – ravintoloitsija Angelo Marchese aloitti uransa Kontulasta

Paikalla ovat myös Janika Laakso ja Samu Resko lapsineen. He ovat tulleet Malmille suosikkiravintolansa perässä.

– Tämä on Helsingin paras ja autenttisin thaimaalainen ravintola, kehaisee Resko.

Thaimaassa matkustaneen Reskon mukaan Korat Tam Tam vetää vertoja sikäläisille ravintoloille.

Pari vuoden ajan ravintolan asiakkaana ollut Resko kertoo maistaneensa kaikki annokset. Niitä on noin 30.

Nuoret hullaantuivat pho-keittoon – nyt sitä saa myös lähiössä

Listan läpisyöneenä hän vakuuttaa, että laatu pysyy korkealla läpi listan.

Resko on pannut merkille, että ravintola vetää ”länkkäreiden” ohella aasialaisia asiakkaita, mikä kielii paikan arvostuksesta. Annoksista löytyykin aasialaiseen mittapuuhun nähden potkua, chilin kanssa ei pihtailla.

Lapsille Peetulle ja Minkalle annokset tilataan ilman chiliä – ja hyvin näyttää maistuvan. Phuketin tunnelmaan pääsee kun Pad Thain nauttii Malmilla villahaalarissa, kuten Peetu.

Ravintolaa pyörittää Suomessa toisensa tavannut thaimaalainen pariskunta Naruphon Sungkhajantaranon ja Maliwan Kadsanuka.

Sungkhajantaranon on työskennellyt kokkina myös Thaimaassa. Helsingissä hän on aiemmin työskennellyt Kallion Lemon Grasissa.

Oma ravintola pariskunnalla on ollut Hämeentien varressa sekä Linnanmäen lähellä ja vuodesta 2018 Tapulissa.

Tapulissa toiminta loppui vuoden lopussa sillä koko kiinteistö meni laajaan remonttiin. Uusi ravintolatila löytyi Malmilta.

– Meillä on käynyt vanhoja asiakkaita, mutta jonkin verran myös uusia, iloitsee Maliwan Kadsanuka, joka ottaa vastaan tilaukset ja hoitaa tarjoilun.

Joululoman aikana ravintolassa häärii apuna uusperheen lapsia sekä yksi perheen ulkopuolinen työntekijä. Pienessä keittiössä viipaloidaan friteerattua kanaa ja nakutetaan sitruunaruohoa thai-popin säestyksellä.

Sabir ja Sara rakentavat myymäläketjua, joka on kuin Lidlin etnoversio – ottivat viimeisimpänä haltuun Tokmannilta vapautuneen tilan: "Sijainti on tärkein"

Kadsanuka kertoo, että thaimaalaisten asiakkaiden suosikkeja ovat nuudelikeitot ja papaya-salaatti.

Suomalaiset valitsevat lomamatkoiltaan tuttuja annoksia kuten Pad Thaita. Myös ankkaa menee hyvin.

– Myös jotkut suomalaiset tykkäävät tulisesta ruoasta, Kadsanuka sanoo.

Täältä sellaista saa.

Korat Tam Tam, Hietakummuntie 16 a, kulku Pekanraitilta.

Uusi ruoan verkkokauppa Oda aloittaa pian Helsingissä: näin se eroaa Prismasta ja Citymarketista – "Tavoitteena on menestyä hintavertailuissa"

Uusi ravintola ja terassi legendaarisen Pirjon Krouvin tontille? – Tällaiset ovat suunnitelmat nyt

Muistatko vielä Karkkipussin ja Clock-ketjun? – Itiksessä pidettiin missikisoja ja kauppakeskusta tultiin katsomaan ympäri Suomen