Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

95-vuotias pyysi kotirappunsa edessä apua kahdelta nuorelta mieheltä – veivät naisen lompakon

Iäkkään naisen kauppareissu Vantaan Myymäessä päättyi ikävästi. 95-vuotias rollaattorin kera liikkunut rouva oli juuri palannut kotitalonsa ulko-ovelle, kun oven eteen ilmestyi myös kaksi, arviolta 20–25-vuotiasta nuorehkoa miestä.

Vanhus odotti, että miehet olisivat avanneet oven ja menneet hänen edeltään, mutta siihen näillä ei ollut haluja. Niinpä vanhus avasi lukitun oven itse, ja pyysi miehiä pitämään sitä auki sen aikaa, kun hän puhdistaisi rollaattoriaan lumesta.

Puhdistamisen jälkeen kaikki menivät samalla avauksella sisään. Porrasaulassa miehet olivat kyselleet epämääräisesti, olisiko rouvalla antaa jonkinlaista vaihtorahaa, mihin saivat kieltävän vastauksen.

Hissin tultua asukas nousi sillä kotiinsa, jossa huomasi lompakkonsa kadonneen. Se oli ollut takin taskussa. Lompakossa oli jonkin verran käteistä ja kortteja.

– Tällaista jonkin verran valitettavasti tapahtuu, varsinkin jos lompakko on taskussa tai avonaisessa kassissa, komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista kommentoi tapausta Vantaan Sanomille.

Monet iäkkäät ihmiset käyttävät vielä käteistä, ja tyypillisiä tapauksia ovat esimerkiksi ne, joissa varkaat iskevät pankkiautomaatilla käynnin jälkeen, kun näkevät että on saatettu nostaa aika isokin summa, hän jatkaa.

Ojalan mukaan vastaavat vanhuksiin kohdistuneet tapaukset ilmenevät monesti tapausryppäinä jollain tietyllä alueella. Niissä tekijät usein jäävät aika nopeasti kiinni.