Puisto Ruoholahdessa kunnostetaan lähes 900 000 eurolla – puisto monitoimikentäksi, uusittu leikkipaikka, korkeammat aidat

Huonokuntoinen Ruoholahdenpuisto peruskorjataan. Puiston nykyinen yleisilme on kulunut ja nuhjuinen.

Leikkipaikka uusitaan. Alueelle on suunniteltu pääosin puisia leikkivälineitä, kuten keinuja, kiipeilytelineitä ja tasapainoratoja. Pergolan alle on jätetty avointa tilaa pelaamiselle. Leikkipaikalla oleva kumpare muotoillaan uudelleen.

Kumpareelle sijoitetaan rinneleikkivälineitä, kuten liukumäki ja köysikiipeilyvälineitä. Kumpareen viereen rakennetaan uusi hiekkalaatikko. Leikkialueen sisäänkäynteihin muodostetaan selkeät sisääntuloalueet betonikiveyksellä.

Puiston pelikenttä muutetaan monitoimikentäksi, jonka pintamateriaali on pääosin puurouhetekonurmea ja osittain asfalttia. Pelikentän ympärillä olevat muurit korjataan ja muurin päälle rakennetaan puiset istuintasot. Kenttä on jatkossakin mahdollista jäädyttää talvisin luistelukaukaloksi.

Aidat uusitaan nykyistä korkeammilla kolmilanka-aidoilla ja päätyverkoilla.

Puiston kasvillisuutta säilytetään. Uusilla istutuksilla lisätään kasvillisuuden monimuotoisuutta. Leikkialueelle lisätään puita tuomaan varjoisia paikkoja. Puiden määrä kasvaa viidellä puulla.

Käyttäjät ovat toivoneet pelikentän asfalttipinnan korvaamista pelaamiseen paremmin soveltuvalla pinnoitteella.

Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa alueen toimintoja ja viihtyisyyttä. Puisto valmistui vuonna 1994.

Puiston rakennuskustannukset ovat noin 842 000 euroa. Vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat 9 000 euroa. Rakentaminen alkaa tänä vuonna.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Ruoholahdenpuiston leikkipaikan ja pelikentän sekä puistosuunnitelman hyväksymistä tiistaina.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut