Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Kalasataman uusin tornitalo rakenteilla – myös siihen tulee vain vuokra-asuntoja

Neljäs tornitalo Kalasataman keskukseen on rakenteilla. SRV kertoi joulukuussa myyneensä talon 240 asuntoa sekä päiväkotitilat saksalaiselle kiinteistövarainhoitaja Patrizialle. Sopimuksen arvo on noin 101 miljoonaa euroa.

Neljäs tornitalo sijaitsee Redin lounaiskulmassa, toisella puolella metrorataa kuin kolme ensimmäistä tornia.

Tornista tulee olemaan esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan sekä sen yli merelle.

Kalasataman 31-kerroksisen tornin vuokra-asunnot tulivat tarjolle – tämän verran maksaa yksiö ylimmässä kerroksessa

Tornitalo kohoaa 98 metrin korkeuteen meren pinnasta ja siinä on 24 kerrosta. Asunnot ovat vuokra-asuntoja. Päiväkodille rakennetaan torniin 395 neliön tilat.

Asukkaiden yhteiskäyttötilat, jossa sijaitsevat muun muassa sauna ja kattoterassi, tulevat 21. kerrokseen. Asunnoista pääsee sujuvasti Redi-kauppakeskukseen ja parkkihalliin. Hanke valmistuu vuoden 2023 lopussa.

Myös Redin kolmanteen torniin valmistui vuokra-asuntoja. Lumo One -nimisen talon asuntojen haku avautui aiemmin tässä kuussa ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan 31-kerroksiseen torniin ensi kesänä. Kojamo Oyj ja SRV allekirjoittivat kaupan kohteesta vuonnna 2020.

Ensimmäinen tornitalo, 35-kerroksinen Majakka valmistui viivästysten jälkeen vuonna 2019. Loisto puolestaan valmistui viime syksynä ja siinä on 32 kerrosta.

Puotilan ostarin tilalle tulee 113 vuokra-asuntoa – liiketiloihin kauppoja ja ravintoloita

Kaikkiaan Kalasatamaan pitäisi tulla 8 tornitaloa. SRV on aiemmin todennut, että niiden toteutumisen aikataulu riippuu muun muassa markkinatilanteesta.

Kimppa-asuntoja valmistui meren rannalle Helsinkiin, mutta hakijoista oli pulaa – Näin paljon Roosa, 19, maksaa vuokraa 14-neliöisestä huoneesta

Keski-Pasilaan oli suunnitteilla Majakkaakin reilustikorkeampi torni, sekä muita tornitaloja, mutta rakennusyhtiö YIT kertoi viime kuussa vetäytyvänsä hankkeesta. YIT, Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki käynnistivät neuvottelut sopimuksen purkamisesta.

– On harmillista, että joudumme luopumaan Trigoni-hankkeesta siihen tekemästämme merkittävästä panostuksesta huolimatta. Tehtyjen hankelaskelmien pohjalta on käynyt selväksi, että hankkeen toteuttaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, totesi YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

Pasilassa pieni tontti ja kolmikulmaiset korkeat rakennukset osoittautuivat erityisen vaikeaksi yhtälöksi. Lisäksi YIT:n mukaan rakennuskustannusten voimakas nousu ja koronapandemian taloudelliset vaikutukset kiinteistömarkkinoihin, vuokralaiskysyntään ja sijoittajien näkemyksiin vaikuttivat lopulliseen päätökseen.

Rakenteilla olevasta tornitalosta putosi aamulla vanerilevy suojatielle – kummankin työmaan ulkotyöt keskeytetty, kertoo SRV

7 Hekan kerrostaloa puretaan Helsingissä – 1980-luvulla valmistuneita taloja ei kannata korjata

Helsingin seudulla korona-ahdinko on muuta maata syvempi, kertoo Kauppakamarin toimialakatsaus – "Kriisialoilla tilanne on erittäin vakava" – Yksi väestönkasvun pullonkaula on nyt poissa