Päätoimittaja Kannala: Hyvinvointialueiden aloitus aikataulun mukaisesti ja täysin toimintakykyisinä on Uudellamaalla yhä epätodennäköisempää

Useat Uudenmaan kunnat ovat nyt todenneet suoraan, ettei sote-uudistusta voida toteuttaa suunnitellussa aikataulussa eikä nykytiedon mukaisella rahoituksella, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

–  Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliaikaisen toimielimen kanta on, että sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukainen rahoitus ei tule riittämään kriittisten, eikä lakisääteisten ICT-muutosten toteuttamiseen. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toiminnan aloitus voi vaarantua. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta kuultiin viime viikolla sama viesti, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Kannalan mielestä tulevan sunnuntain aluevaalit ovat äärettömän tärkeät.

– Niissä valitut päättäjät ovat paljon vastuussa siitä, miten suomalaisten tärkeimmät palvelut jatkossa toimivat tai ovat toimimatta. Nyt vallitseva tilanne ja Sanna Marinin (sd.) hallituksen koronaverhon takana eteenpäin juntattu sote-uudistus ei uusmaalaisten osalta lupaa hyvää. Ei talouden, terveyden eikä tutkimuksen näkökulmasta.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Etusivulla nyt

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut