Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KFC:n iso kilpailija avaa uuden ravintolan Helsinkiin – "Suomessa on kanabuumi"

Friteerattuihin kanaruokiin erikoistunut Chitir Chicken avaa helmikuun alussa uuden ravintolan Keski-Pasilan Höyrykadulle. Se sijaitsee Pasilan poliisitalon vieressä lähellä Triplaa.

– Meidän ei tarvitse olla Triplassa, koska olemme huomanneet että myös kivijalat sopivat meille. Halusimme perustaa ravintolan kasvavalle ja keskeiselle alueelle, johon on tulossa myöhemmin myös muita ravintoloita, sanoo Chitir Chicken -ketjun Suomen toimitusjohtaja Kenan Gurka.

Vuonna 2019 Suomeen rantautuneella ketjulla on Helsingissä ennestään ravintolat Itäkeskuksen Eastonissa, Meri-Rastilassa ja Sörnäisissä. Pasilan avajaisten jälkeen ketjulla on Suomessa 14 franchise-ravintolaa.

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Ravintoloita on siis huomattavasti enemmän kuin kilpailijoihin kuuluvalla KFC:llä, jolla on Suomessa neljä kanaravintolaa. Niistä ensimmäinen aukesi marraskuussa Helsingin Itikseen.

– KFC:n avaaminen on vaikuttanut myyntiimme positiivisesti. Suomessa on ollut kanabuumi jo aikaisemmin, Gurka kertoo.

Menuun kuuluu kanafileiden, siipien sekä koipien lisäksi myös muun muassa kanahampurilaisia.

Kuinka monet ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä? – Näin vastaavat pikaruokaketjut: "Vaihtoväli yleensä joitain päiviä"

Pääkaupunkiseudulle on perustettu viime aikoina useita kanaravintoloita. Töölöntorilla toimi viime kesänä Pretty Boy Wingery, joka on avannut ravintolan Espoon Isoon Omenaan. Boneless-ravintoloita on Redissä, Ullanlinnassa ja Jätkäsaaressa. Chicken Joint palvelee taas Kampissa.

Chitir Chicken on perustettu vuonna 1996 Iso-Britanniassa.

"Messevää jenkkikanaa" – kaverukset Santtu ja Semon perustivat ravintolan Laulumiesten taloon, haluavat laajentaa Kallioon

Lakimies Asko, 35, on testannut 424 eri hampurilaista –  nämä suomalaiset burgerit saivat täydet 5 tähteä