KFC:n iso kilpailija avaa uuden ravintolan Helsinkiin – "Suomessa on kanabuumi"

Friteerattuihin kanaruokiin erikoistunut Chitir Chicken avaa helmikuun alussa uuden ravintolan Keski-Pasilan Höyrykadulle. Se sijaitsee Pasilan poliisitalon vieressä lähellä Triplaa.

– Meidän ei tarvitse olla Triplassa, koska olemme huomanneet että myös kivijalat sopivat meille. Halusimme perustaa ravintolan kasvavalle ja keskeiselle alueelle, johon on tulossa myöhemmin myös muita ravintoloita, sanoo Chitir Chicken -ketjun Suomen toimitusjohtaja Kenan Gurka.

Vuonna 2019 Suomeen rantautuneella ketjulla on Helsingissä ennestään ravintolat Itäkeskuksen Eastonissa, Meri-Rastilassa ja Sörnäisissä. Pasilan avajaisten jälkeen ketjulla on Suomessa 14 franchise-ravintolaa.

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Ravintoloita on siis huomattavasti enemmän kuin kilpailijoihin kuuluvalla KFC:llä, jolla on Suomessa neljä kanaravintolaa. Niistä ensimmäinen aukesi marraskuussa Helsingin Itikseen.

– KFC:n avaaminen on vaikuttanut myyntiimme positiivisesti. Suomessa on ollut kanabuumi jo aikaisemmin, Gurka kertoo.

Menuun kuuluu kanafileiden, siipien sekä koipien lisäksi myös muun muassa kanahampurilaisia.

Kuinka monet ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä? – Näin vastaavat pikaruokaketjut: "Vaihtoväli yleensä joitain päiviä"

Pääkaupunkiseudulle on perustettu viime aikoina useita kanaravintoloita. Töölöntorilla toimi viime kesänä Pretty Boy Wingery, joka on avannut ravintolan Espoon Isoon Omenaan. Boneless-ravintoloita on Redissä, Ullanlinnassa ja Jätkäsaaressa. Chicken Joint palvelee taas Kampissa.

Chitir Chicken on perustettu vuonna 1996 Iso-Britanniassa.

"Messevää jenkkikanaa" – kaverukset Santtu ja Semon perustivat ravintolan Laulumiesten taloon, haluavat laajentaa Kallioon

Lakimies Asko, 35, on testannut 424 eri hampurilaista –  nämä suomalaiset burgerit saivat täydet 5 tähteä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut