Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Penkkarit ja vanhojen tanssit siirtyvät Helsingissä huhtikuuhun

Penkkariajelut siirretään ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan huhtikuulle 2022. Tarkempi ajankohta ajelulle sovitaan myöhemmin yhdessä helsinkiläisten lukioiden kanssa.

Penkkaripäivä 10. helmikuuta toteutetaan Helsingin kaupungin lukioissa virtuaalisesti esimerkiksi abi-shown merkeissä.

Myös vanhojen tanssit siirretään huhti–toukokuulle 2022. Tilavarauksiin liittyvistä syistä kaupungin lukiot päättävät kukin itse tanssiensa tarkemmasta ajankohdasta, eikä niiden järjestämiseen ole pääkaupunkiseudun tasolla tai kaupunkitasoisesti sovittua yhteistä päivämäärää. Tansseihin osallistuvat opiskelijat ovat mukana päivän toteutuksen suunnittelussa.

Näillä järjestelyillä huomioidaan epidemiatilanteen heikentyminen ja edistetään opiskelijoiden, henkilöstön ja kaupunkilaisten terveysturvallisuutta sekä minimoidaan altistumisia ja tartuntoja. Lisäksi halutaan turvata 15.3.–1.4.2022 järjestettävät ylioppilaskirjoitukset. Kaupunki muistuttaa samalla abiturientteja myös muusta vastuullisesta ja terveysturvallisesta vapaa-ajan toiminnasta.

Siirtopäätökset noudattavat THL:n, STM:n, OPH:n ja Helsingin kaupungin ohjeistuksia.

Viime vuoden vanhat tanssit järjestettiin useiden siirtokertojen jälkeen joulukuussa. Perinteistä penkkariajelua ei pidetty.