Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätkäsaareen on tulossa enemmän hotellihuoneita kuin Turkuun: Seuraavaksi avataan taidehotelli sekä loft-asuntoja sisältävä studiohotelli – "Tuovat myös lisää ravintoloita alueelle"

Majoitus: Keväällä avataan taidehotelli ja kesällä uusi studiohotelli. Jätkäsaaressa tulee olemaan enemmän hotellihuoneita kuin koko Turun kaupungissa.

Jätkäsaaren Välimerenkadulla avaa huhtikuussa vihdoin ovensa taidehotelli Hotel AX, entiseltä nimeltään Art Hotel.

Helsingin Uutiset kertoi hotellihankkeesta jo vuonna 2017, jolloin hotelli oli tarkoitus saada auki 2019.

Ulkomaalaiset matkailijat pysyvät poissa – näin kävi Helsingin legendaarisille turistiravintoloille

Primehotelsin toimitusjohtajan Tomi Peitsalon mukaan hanke on viivästynyt vuodella.

– Asiaan ei liity draamaa. Kyse on normaalista aikataulujen elämisestä, joita isoissa projekteissa on aina. Koronan takia viivästymisiä on tullut muun muassa materiaalien saatavuusongelmien takia, mutta kaikki on ollut hallinnassa, kertoo Peitsalo.

Kotimaiseen Primehotels--ketjuun kuuluvan 173-huoneisen hotellin pääosassa on suomalainen nykytaide. Konseptista vastaa taiteilija Stefan Lindfors ja mukana on monia nimekkäitä nykytaiteilijoita.

Helsingin uusista studioasunnoista tuli trendikäs vaihtoehto vuokrakämpille: Romaniasta muuttanut Catalina, 27, asuu 1773 e/kk -asunnossa – tämä kaikki kuuluu hintaan

Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan avataan kesällä Unity Helsinki -studiohotelli. "Micro living" -konseptin 106 loft-tyyppistä huonetta on varustettu parvella ja tarkoitettu lyhyempään sekä pitkäaikaiseen asumiseen. Hellsten Groupin jäätyä pois hankkeesta toteuttajana toimii pohjoismainen kiinteistövarainhoitaja Deas Asset Management Abrdn-sijoitusyhtiön toimeksiannosta.

– Uusi hotellikonsepti julkaistaan tarkemmin samalla, kun tiedotamme avaamisesta, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Sanna Puhakainen.

Puhakaisen mukaan hotellin rakentaminen on pysynyt aikataulussaan

Turistit palaavat katukuvaan, mutta kuinka moni liikematkustaja jumiutuu lopullisesti Teamsiin? – Tuoreet luvut Helsingin matkailusta paljastavat, että valoa tunnelin päässä on

Vastapäisessä korttelissa alkaa tänä vuonna kahden hotellin rakentaminen.

Moxy Hotel on hollantilaisen Vastint Hospitality B.V. -yrityksen lifestylehotelli, joka toteutetaan yhteistyössä Ikean kanssa. Vastint on osa maailman suurinta, yhdysvaltalaista Marriot International -hotelliyhtiötä. Moxy on ensimmäinen brändin hotelli Suomessa, 7-8-kerroksiseen hotelliin tulee 94 huonetta.

Korttelin Länsisatamankadun puolelle rakentuva Residence Inn -huoneistohotelli kuuluu myös Marriot -yhtiöön. Hotellin ”extended stay” eli ”pidempään viipymisen" konseptiin kuuluu, että varustelua on tavallisia hotellihuoneita enemmän, kuten pienet keittiöt. Huoneita tulee suunnitelmien mukaan 124.

Oletko unelmoinut New Yorkissa asumisesta? Tämä helsinkiläinen kadunpätkä on kuin suoraan Manhattanilta – Suunnitelma valmistui 1915, mutta vain pieni osa toteutui

Länsisatamankadulle tulevien palvelukortteleiden suunnitelmaan kuuluu myös hotelli. Korttelin asuintalojen rakentaminen on jo käynnissä.

Royal Center -keskuksen rakentamien Länsisataman Ahdinaltaalla alkaa myös tänä vuonna. Tapahtuma-areenan, kylpylän, urheilu- ja toimitilojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu 24-kerroksinen tornihotelli. Hotellin kapasiteetiksi on suunniteltu 350–400 huonetta.

Wasa Groupin Kirjo -hanke Royal Centerin pysäköintihallin viereisellä tontilla on kaavoitusvaiheessa. Suunnitelmana on ”pieni kaupunki yhdessä talossa”. Korkeaan taloon on suunnitteilla hotellin lisäksi toimisto-, liike- ja myymälätiloja, ravintoloita sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluita.

Myös Wood Cityn yhteyteen on kaavailtu hotellia. SRV:ltä kerrotaan, ettei hankkeen tilannetta kommentoida lainkaan ennen yhtiön tulosjulkistusta 3. helmikuuta.

– Hotellikapasiteettia tulee Jätkäsaaressa olemaan aikanaan enemmän kuin koko Turun kaupungissa, Länsisataman aluerakentamisen projektinjohtaja Tuomo Sipilä Helsingin kaupungilta kertoo.

Helsingistä puuttuu yleinen hengailupaikka – "Nyt sellainen olisi mahdollista saada"

Sipilä uskoo, että asiakkaita alueen kaikkiin hotelleihin tulee riittämään.

– Helsinki on jäljessä hotellikapasiteetissa, jos verrataan muihin Euroopan pääkaupunkeihin. Länsisatama on myös yksi vilkkaimmista matkustajasatamista Euroopassa, Sipilä sanoo.

Jätkäsaarelaisen Ville Vanosen ja aikaisemmin alueella asuneen Soni Seitsosen mielestä hotellit sopivat Jätkäsaareen hyvin.

– Tosi hyvä lokaatio. Lähellä keskustaa, mutta kuitenkin rauhallista seutua, Vanonen analysoi.

– Hotellit tuovat mukavaa vaihtelua asuintaloihin, Seitsonen pohtii.

– Niiden myötä saadaan alueelle myös enemmän ravintoloita ja liikkeitä, Vanonen jatkaa.

Helsingin tuleva turistirysä saa osoitteen, jota kukaan ei tunne

Paljonko maksaisit kahvikupista? Tämä on hintataso Helsingin ytimessä nyt: ”Neljä euroa alkaa olla kipuraja”

Hiljentymiseen tarkoitetusta kappelista Helsingin keskustassa tuli 350 000 matkailijan turistirysä – ongelmaan etsitään ratkaisua

Kahden neliön vuokrattavat "työkopit" tulivat kauppakeskuksiin – "Tila puhdistuu automaattisesti kerran 90 sekunnissa"