Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Kiusallinen ongelma jatkuu vasta remontoidulla metroasemalla – "Korona-ajassa ei kyllä haluaisi mitään lisätauteja"

Liikenne: Helsingin metroasemilla majailevat pulut ovat edelleen ongelma, jota ei ole saatu kuriin. Mellunmäessä asemalle on asennettu runsaasti oleskeluesteitä.

Mellunmäen metroaseman vuodenvaihteessa valmistunut remontti ei poistanut kiusallista ilmiötä: pulut pääsevät edelleen ulostamaan asemalaiturille.

Vaivasta kertoi toimitukselle Helsingin Uutisten lukija.

Kuva: Rottien ruokinta nousi uusiin ulottuvuuksiin – kuka jätti ranskanleivän asemalle?

Ongelma on tuttu myös muun muassa Terttu Peltoselle ja Päivi Heikkiselle. Mellunmäessä asuvat naiset harmittelevat ilmiötä.

– Onhan se ikävää, että nämä linnut sottaavat ympäristöä tällä tavalla. Pitää katsoa, mihin tässä jalkansa laittaa, ettei astu linnunkakkaan, Peltonen kertoo.

– Se tulee minullekin mieleen, että pulut voivat levittää vaikka salmonellaa. Korona-ajassa ei kyllä haluaisi saada mitään lisätauteja, Heikkinen kritisoi.

Lintujen ruokkija riivaa metroasemaa – "Siemenet korjataan pois ja sitten joku käy taas"

Puluongelmaa yritetään hillitä Helsingin kaikilla metroasemilla. Yksi keino on asentaa laitureiden kaikille vaakasuorille pinnoille piikkejä, jotta linnut eivät pääse niiden päälle istumaan ja ulostamaan.

Piikkejä onkin sijoitettu esimerkiksi Mellunmäessä lähes kaikkiin mahdollisiin paikkoihin.

– Mellunmäen asema on kuitenkin avoin tila, joten täysin lintujen oleskelua ei siellä voida estää, muistuttaa tekninen isännöitsijä Marko Hartikainen HKL:ltä.

– Lisäksi pulujen ruokkijat aiheuttavat ongelmia, sillä he saattavat levittää suuriakin määriä ruokaa laitureille.'

Onko tässä Helsingin surkein metroasema: "Yleisilme ankea, pinnat likaiset ja katos vuotaa" – Remontti maksaa 7 500 000 euroa

Mellunmäen metroaseman jälkeen seuraavaksi aiotaan saneerata Kontulan asema. Itäkeskuksen aseman peruskorjaus liittyy koko alueen kunnostukseen ja se käynnistynee lähivuosina.

Myllypurossa asemalaituri peruskorjattiin jo vuonna 2016.

– Puotilassa, Rastilassa tai Vuosaaressa saneerauksia ei ole suunnitteilla, mutta korjaustoimenpiteitä joudutaan pakostakin tekemään, koska asemat ovat kovalla kulutuksella, Hartikainen mainitsee.

Täydellisten remonttien välissä metroasemilla uusitaan säännöllisin väliajoin hissejä ja liukuportaita ja ne ovat suhteellisen kalliita.

"Vaikka näitä kuinka remontoitaisiin, ne ovat pian yhtä surkeita" – Itä-Helsingin metroasemat karussa kunnossa: Ero Espoon asemiin järisyttävä

Naapurit kimpaantuivat helsinkiläisessä lähiössä: 130 asunnon kerrostaloon rakennettiin vain 10 autopaikkaa – "Kadunvarsi on aivan tukossa"

Tuoreen metroaseman halkeillut lattia uusittiin – liikenne avataan matkustajille torstaina