Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Lasten liikuntakeskuksen oveen ilmestyi maskien kieltomerkki Helsingissä

Kauppakeskus Redissä Kalasatamassa toimivan lasten liikuntakeskus Gymin ovelle on ilmestynyt kyltti, jossa kasvomaskin päälle on vedetty ruksi. Asiasta kertoo Yle.

Yle on haastatellut Gymin perustajaa Christina Nurmea. Nurmen mukaan Suomessa "vallitsee psykoosi, ja lapset joutuvat elämään kasvot peitettyinä pelon ilmapiirissä".

– Lapset joutuvat elämään jatkuvasti pelossa ja näkemään maskeja. Meillä ei tarvitse katsoa maskeja, vaan haluamme luoda turvallisen ilmapiirin, Nurmi sanoo Ylelle.

Nurmen mukaan moni käyttää maskia vain sen ulkoisen paineen takia.

Hän perustelee Ylelle maskittomuutta myös turvallisuussyillä.

– Meidän pitää tunnistaa ne vanhemmat, jotka hakevat lapsensa.

Uusi linjaus: HSL edellyttää kaikilta matkustajilta maskin käyttöä

Gymillä järjestetään lapsille erilaisia liikuntatunteja, kursseja ja leirejä.

Nurmen mukaan kahden vuoden aikana korona ei ole levinnyt Gymin tiloissa. Tilat ovat hänen mukaansa myös paljon puhtaammat ja paremmin ilmastoidut kuin esimerkiksi kaupunkien yleiset liikuntahallit.

Gymillä on toimipisteet lisäksi Espoossa ja Kirkkonummella.

"Ihmiset ovat olleet huolissaan joidenkin maskien voimakkaasta hajusta" – Tukes testautti 21 kansanmaskia haitallisten kemikaalien varalta: kangasmaski kannattaa pestä ennen käyttöä

Ylen mukaan Gymin linjaus on osa suurempaa kansainvälistä koronakriittistä liikettä, Zone Libreä, eli vapaata vyöhykettä, jossa ei kysellä esimerkiksi koronapassia.

Christina Nurmi ja Gymi ovat olleet koronasuositusten takia esillä myös aiemmin. Lokakuussa 2020 MTV uutisoi Nurmen some-viestistä, joka kuului: "Ethän peitä kasvojasi tai osaa niistä tiloissamme". Tuolloin Nurmi perusteli maskin käyttämättömyyttä muun muassa tunnetaitojen opettamisella lapselle.

Vahva maskisuositus palaa kauppoihin kautta maan – "Vetoamme kaikkiin kuluttajiin"

THL antoi uuden suosituksen – Maskit naamalle myös rokotetuille näissä paikoissa

Kirurginmaski ei riitä suojaksi ja rokotettukin voi tartuttaa – Näin lääkärit kertovat deltakoronan leviämisestä IS:ssa ja IL:ssa: "Epidemia ei todellakaan ole ohi"

Koronan jälkitaudit lisääntyneet – Tämä on nyt tautitilanne Hus-alueella

Tässä on 1 800 euron kasvomaski: Pieni Hertta-koira alkoi oksennella rajusti ja vasta röntgen-kuva paljasti syyn – "Uskoisin, että tapauksia on pk-seudulla kymmeniä"