Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisilta erikoinen ilmoitus: etsii karvanpoistolaitteiden omistajia – listalla myös samuraimiekka

Helsingin poliisi etsii omistajaa useille kymmenille, jopa sadoille takavarikoiduille tavaroille.

Joukossa on yllättäviäkin esineitä, kuten karvanpoistoon tarkoitettu Braun-merkkinen epilaattori sekä samuraimiekka.

Poliisi on takavarikoitunut esineet rikostutkinnassa, eikä ole saanut selville niiden omistajaa.

Epilaattorista poliisi julkaisi kuulutuksen verkkosivuillaan 27. joulukuuta. Samaan takavarikkoon kuului kymmeniä tuotteita, kuten Marimekon lompakko ja H&M-merkkisiä vaatteita ja asusteita.

Myös toiseen samana päivänä tehtyyn kuulutukseen kirjattiin Braun-merkkinen epilaattori sekä bodytrimmer.

Takavarikkoon kuului lisäksi Honor-älypuhelin, Samsung-tabletti, 11 rihkamakorua, sytytin ja lusikka.

Samuraimiekan yhteydessä takavarikoitiin myös kolme taulua.

Poliisin haltuun on päätynyt loppuvuodesta myös jalokivi. Sen tuntomerkiksi kerrottiin ”round brilliant” eli pyöreäksi hiottu.

Oikeaa omistajaa etsitään myös Seaking-perämoottorille sekä Makita- ja Bosch-merkkisille kulmahiomakoneille.

Tällä viikolla poliisi etsi omistajia muun muassa Aeg-kuviosahalle, Festool-porasahalle, Ktm-polkupyörälle ja Applen Macbook Pro -tietokoneelle. Käteistä rahaa oli takavarikoitu 36,50 euroa.

Viime vuoden lopulla listalla oli myös useita betonimyllyjä.

Tavarat ovat saattaneet päätyä poliisille esimerkiksi kellariryöstöjen yhteydessä. Poliisin mukaan harva esine päätyy takaisin oikealla omistajalle.

Tavarat voi saada itselleen, jos pystyy esittämään sen ostamisen esimerkiksi kuitilla. Asia voidaan varmistaa lisäksi kaupasta.

Poliisi säilyttää esineitä puolisen vuotta. Hyvin harva tavara päätyy kuulutusten jälkeen takaisin omistajalle. Helsingin poliisin mukaan sadasta tavarasta vain parille löytyy lopulta ottaja. Arvokkaammat tavarat myydään Viikissä toimivan Huutokauppa Helanderin kautta.

Vähempiarvoiset, esimerkiksi alle 20 euron tavarat hävitetään yleensä suoraan. Huonokuntoiset pyörät toimitetaan kaupungin työpajalle.

Lisäksi poliisi järjestää Riihimäellä erillisiä asehuutokauppoja. Poliisi ei ole ilmoittanut vielä tämän vuoden asehuutokauppjen päivämääriä.