Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi päätös voimaan huomenna – Nämä tilat pidettävä kiinni Hus-alueella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueelle antamaansa määräystä tilojen sulkemisesta. Se on voimassa 7. helmikuuta saakka, kertoo avi päätöksessään.

Entisellään säilyy se, että suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Jos avi ei olisi jatkanut määräystään, liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilat olisivat saaneet avata ovensa kaikille huomenna tiistaina.

Kiinni pidettäviä ovat edelleen samat tilat kuin tähänkin asti. Niitä ovat muun muassa kuntosalit, uimahallit, ryhmäliikuntatilat, tanssipaikat ja sisäleikkipuistot. Tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

– Sairaanhoitopiirin lausunnon perusteella on yksiselitteistä, että tilojen sulkumääräystä ei voida vielä lieventää tai jättää tietynlaisia tiloja päätöksen ulkopuolelle, kertoo tiedotteessa ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen avista.

Husin alueella on edelleen voimassa päätös, jonka mukaan henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Tämä avin päätös on voimassa ensi viikon maanantaihin 31. tammikuuta saakka.

Tiedotteen mukaan kokoontumisrajoitusten jatkoa arvioidaan tällä viikolla alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä. Avi arvioi, että päätös tästä annettaneen tämän viikon perjantaina.

Ulkotiloissa järjestettävien tilaisuuksien henkilömäärää ei ole avin päätöksellä rajoitettu.