Kolmelle tontille rakentamista – Vattuniemeen tuhansia uusia asukkaita ja työpaikkoja

Kolmelle tontille Lauttasaaren Vattuniemessä laaditaan parhaillaan asemakaavan muutosta.

Melkonkatu 7:n tontille on tavoitteena rakentaa kahdeksankerroksinen asuintalo. Tontilla on tällä hetkellä kaksi rakennusta. Osoitteessa Melkonkatu 22 sijaitseva toimistotalo on muutettu hoivakodiksi, päiväkodiksi, liiketiloiksi sekä asunnoiksi poikkeamispäätöksellä jo vuonna 2017. Tontin käyttötarkoitus ja rakennusoikeus tullaan asemakaavassa määrittelemään toteutetun mukaiseksi.

Osoitteessa Särkiniementie 5 suunnitellaan puolestaan nelikerroksisen toimistotalon muuttamista asunnoiksi ja palveluasumiseen. Tontille mahdollistetaan myös kahdeksankerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen.

Tontit ovat yksityisomistuksessa. Kaavoitus on tullut vireille tonttien omistajien hakemuksesta.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua 11. helmikuuta saakka osoitteessa https://www.hel.fi/suunnitelmat tai Lauttasaaren kirjastossa.

Tonteilla tapahtuvat muutokset ovat osa Lauttasaaren suurempaa muutosta. Alueelle suunnitellaan rakennettavan asuntoja 3 250 asukkaalle. Liiketilojen myötä uusia työpaikkoja Vattuniemeen on mahdollista sijoittaa 2 000–2 400.

Lue: Vattuniemeen asuntoja ja työpaikkoja – Lauttasaareen lisää yli 3 000 asukasta ja jopa 2 400 työpaikkaa

Kaava noudattaa Helsingin kaupungin kaupunkistrategian linjaa, jossa kaupunkirakennetta kehitetään kestävästi, ensisijaisesti uudistamalla ja täydentämällä olemassa olevaa rakennettua

ympäristöä. Kaavaratkaisu tukee kaupunkiympäristölautakunnan vuonna 2018 hyväksymän Vattuniemen suunnitteluperiaatteiden linjausta, jossa Vattuniemeä kehitetään niin, että alueesta syntyy kaupunkikuvallisesti ehyempi kokonaisuus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut