20- ja 40-vuotiaita partiojohtajia epäillään seksuaalirikoksista – Poliisi: "Uhreja kuusi ja viisi" – tapaus siirtyy syyttäjälle

Partioleirillä tapahtuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten esitutkinta on valmistunut. Tapausten käsittely siirtyy syyteharkintaan syyttäjälle. Helsingin poliisi tiedotti asiasta maanantaina aamupäivällä.

Poliisi tiedotti viime vuoden helmikuussa tutkinnassa olevasta tapauksesta, jossa kahta pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n partiojohtajaa epäillään lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista partioleirillä Helsingissä. Epäiltynä teoista ovat yli 20-vuotias ja yli 40-vuotias mies. Miehet toimivat rikosten tekoaikaan ohjaajina partionuorille.

– Epäilemme, että toinen miehistä on kohdistanut tekonsa kuuteen uhriin, ja toisella on viisi uhria, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen tiedotteessa.

Rikosnimikkeinä tapauksissa on pääsääntöisesti lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai seksuaalinen hyväksikäyttö.

Kyse on ollut poliisin mukaan "toistuvista ronskeistakin seksuaalisista puheista partiotoiminnan yhteydessä".

– Lisäksi epäilemme, että toinen epäillyistä on lähettänyt seksuaalisia viestejä asianomistajille. Tutkimme myös toisen epäillyn osalta raiskausta ja pakottamista seksuaaliseen tekoon, jotka ovat kohdistuneet yhteen asianomistajista, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, toteaa rikoskomisario Jutta Antikainen aiemmin.

Lue: Kahta partiojohtajaa epäillään lapsiin kohdistuneista seksirikoksista Helsingissä – toisen epäillyn osalta tutkitaan myös raiskausta

Epäillyt on toistaiseksi siirretty pois partiolippukuntansa toiminnasta.

Epäillyt seksuaalirikokset on tehty partiotapahtumissa ja sosiaalisen median viestisovelluksessa useiden vuosien aikana. Rikosepäilyt painottuvat vuosille 2017–2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut