Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Helsinkiläinen liigajoukkue on voittanut vasta yhden pelin – tuleeko tänään vihdoin toinen?

Lentopallo: Helsinki Volleyn naiset kamppailevat sarjapaikasta viimeiseen asti.

Naisten mestaruusliigan nousijajoukkue Helsinki Volleyn kausi on ollut raskas, mutta opettavainen. Joukkueen kapteeni Mona Kokon mukaan joukkueelle itselleen kyntäminen sarjan pohjamudissa ei ole tullut yllätyksenä.

Naisten lentopalloliigan osoittanut kovuutensa. Helsinkiläiset ovat voittaneet vasta yhden ottelun. Erävoittoja on 21 pelissä kertynyt yhdeksän.

– Menee kausi tai kaksi ennen kuin vakiinnuttaa paikkansa pääsarjatasolla. Alku on aina rämpimistä, joukkueen ja seuran täytyy vain löytää oma tilansa sarjasta ajan kanssa, Kokko ymmärtää.

Nykyisin Espoossa asuva keskitorjuja aloitti oman lentopallouransa Puistolan Puma Volleysta. Helsingin yliopistossa kasvatustiedettä opiskeleva 23-vuotias pelaaja siirtyi silloisen valmentajansa Gina Raskin suosituksesta Helsinki Volleyn riveihin seitsemän vuotta sitten.

– Siitä asti olen pelannut Ykkössarjaa Helsingissä, lukuun ottamatta kautta 2018–2019, jolloin pelasin Orivedellä pääsarjaa yhden kauden. Toki sinäkin vuotena pelasin myös Ykkössarjaa Helsingissä.

Naisten lentopallon Mestaruusliigan kaksi viimeistä joukkuetta pelaavat kauden jälkeen keskenään paras viidestä -systeemillä säilymisestä sarjassa.

Ottelusarjan hävinnyt joukkue kohtaa taiston tauottua Ykkössarjan voittajan samalla pelisysteemillä, otteluparin voittaja nousee tai jatkaa Mestaruusliigassa.

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen on todennut, että tappiot opettavat pelistä eniten.

– Tämä kausi on opettanut paljon, olen lukuisia kertoja ajatellut myös voittoisaa viime kautta. Nyt senkin näkee ihan toisin silmin, Kokko puhuu kasvuprosessistaan.

Kapteeni antaa joukkueen valmentajalle kiitosta kannustavasta ilmapiiristä. Kokon mukaan Ismo Tuominen saa pelaajat edelleen uskomaan itseensä.

– Koko joukkueemme ymmärtää, että tällainen kausi nousun jälkeen kuuluu asiaan. Kellään pelaajistamme ei ollut kokemusta pelaamisesta aloituskuusikossa Mestaruussarjassa koko kautta, keskitorjuja kertoo.

Kokko myöntää, että pallo on polttanut käsissä kauden peleissä. Pallon tappaminen ei aina ole onnistunut hyvistäkään paikoista.

– Meillä ei ole yksittäistä isoa staraa, joka ottaisi tiukoissa paikoissa muut harteilleen.

Joulukuun 18. helsinkiläiset saivat kauden ensimmäisen voittonsa ja ensimmäiset pisteensä rovaniemeläisjoukkueelta.

– Kaikesta huolimatta tämä on ollut hauskaa. Ennen kautta ajattelin, että olisin enemmän risana jatkuvista tappioista.

Joukkueen kapteenilta usko ei lopu.

– On hienoa mennä kentälle ja päästä törkkimään vielä parempia joukkueita. Meille iso asia ottelussa voi olla pelkästään erän voitto, Kokko iloitsee pelaamisesta veitsi kurkulla.

Sarjaa ei enää ole paljon jäljellä, runkosarja päättyy maaliskuun alussa. Sen jälkeen nuorella nousijajoukkueella alkavat kauden kovimmat taistot.

– Loppukausi on pakko mennä peli kerrallaan, vaikka se klisee onkin. Kuolemanpeleissä sitten keskitytään niihin, nyt niitä ei voi vielä ajatella, Kokko tietää.

Tänään keskiviikkona Helsinki Volley kohtaa Huittisten LP-Vampulan. Ottelu alkaa kello 19.