Laakson jättisairaalan rakentaminen alkaa tänä vuonna – näin se muuttaa kaupunkikuvaa

Laakson sairaala-alueelle tulevasta päärakennuksesta rakennetaan osittain matalampi, mitä alunperin suunniteltiin. Se rakennetaan myös etäämmäksi Urheilukadusta. Kaupunginvaltuuston viime maanantaina hyväksymää asemakaavaa muutettiin kaupunkilaisten palautteen perusteella. Uudisrakentamisen määrä on samalla hieman vähentynyt.

Laakson sairaalakampukselle tulee tilat Husin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, Husin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Sen paikalta puretaan asuintaloja, terveysasema sekä päiväkoti.

Tontin pohjoisosien arvokkaat 1920–30-lukujen vaihteen sairaalarakennukset ja 1950-luvun entinen tuberkuloositoimisto peruskorjataan. Sairaalarakennukset muutetaan poliklinikkakäyttöön sekä hallinnon, koulutuksen ja tutkimuksen tiloiksi. Sairaalapuutarha kunnostetaan.

Rakentaminen ajoittuu nykyisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista sairaalahankkeista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut