Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HS: Kuvataideakatemian opiskelijoiden kulkulupia jäädytettiin – valvontakamerasta havaittiin, että he olivat piirtäneet liidulla seinään

Sörnäisissä avattiin viime syksynä hulppeat tilat Kuvataideakatemian opiskelijoille – näin ainakin virallisen kannan mukaan.

Osa opiskelijoista on sitä mieltä, että tiloissa on hankala tehdä taidetta, vaikka sitä siellä nimenomaan pitäisi pystyä tekemään, kun taiteen korkeakoulusta on kyse. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Mylly-rakennus on saanut nimensä tontilla ennen sijainneen Helsingin Myllyn mukaan.

Opiskelijoiden mukaan avoimiksi suunnitellut tilat ovat hälyisiä ja ahtaita: kohtaamiseen tarkoitetuissa tiloissa on pyydetty olemaan hiljempaa ja ennen isokokoisia teoksia tehneet opiskelijat ovat pikkuhiljaa siirtyneet pienempiin töihin, koska isommille ei ole tiloja. Performanssiesityksiä ei voi harjoitella, koska se häiritsee muita.

HS:n mukaan maalaustaiteen opiskelijoilla tilanne on huonoin, koska syventymisrauhaa ei ole. Osa opiskelijoista on vuokrannut työtilat muualta. Maalaustaiteen professori Tarja Pitkänen-Walter kertoo HS:lle suhtautuvansa tiloihin ”aika kriittisesti”, hänen mukaansa opiskelijat ovat jakaneet tiloja osiin "räteillä".

Opiskelijoita puhuttaa myös edelleen tapaus, jossa eräät taideopiskelijat olivat piirtäneet taululiidulla seinään. Kun teot nähtiin valvontakamerakuvissa, opiskelijoilta jäädytettiin kulkuluvat muutamaksi päiväksi.

Kuvataideakatemialla ja viereisellä Teatterikorkeakoulun Kookos-rakennuksella, eli Sörnäisten kampuksella opiskelee noin 560 perustutkinto-opiskelijaa.