Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koska Brahen kentällä luistellaan taas? Kaupungilla ja kentän käyttäjillä mielipide-eroja remontin etenemisestä

Liikunta:

Brahen liikuntapuiston tekojäärata voisi valmistua hiihtolomaviikolle eli viikolle 8.

Kentällä ei tänä talvena ole luisteltu mittavan remontin takia. Viime vuoden lopulla alkanut tekojään remontti on kaupungilta saadun tiedon mukaan vielä viimeistä silausta vaille valmis.

Helsingin kaupunki päätti toissa vuonna kunnostaa tekojääradan putket ja niitä pyörittävän konehuoneen käyttöjärjestelmän.

Korjaustyöt aloitettiin lokakuussa 2021, sitä ennen kentän vanhat rakenteet purettiin. Remontin ennakoitiin olevan valmis tammikuussa 2022.

Jääpalloväellä ja yleisöluistelijoilla oli ollut oletus, että kenttä avautuisi luistelijoille aiemmin viime vuonna.

– Alussa meille kerrottiin, että hankkeen suunnittelu ja toteutus olisi alkanut jo heinäkuun alussa. Syksyllä oli hiljaista, kysyimme asiasta. Meille vastattiin, että remontin aloitus onkin vasta loka-marraskuussa, HIFK jääpallon puuharyhmän toimija Mika Mutikainen hämmästelee.

Kaupungin valitsema urakoitsija Unisport on luovuttanut urakkansa tammikuun 2022 ensimmäisellä viikolla.

– Meidän puolelta kaikki on tehty. Se mikä on tilattu, on myös toimitettu. Milloin kenttä aukeaa, sitä en osaa sanoa, urakoitsijan edustaja Timo Rönkä kertoo.

Läntisen alueyksikön edustaja Jyrki Inkinen kaupungin liikuntatoimesta luottaa siihen, että kentällä luistellaan vielä tänä talvena. Tammikuussa kentälle ei vielä päästä.

– Odotamme vielä pumppujen osia, ne ovat olleet tilauksessa parin viikon ajan. Eivät ole hyllytavaraa, Inkinen valistaa.

Inkisen mukaan kenttää päästään koekäyttämään tammi–helmikuun taitteessa.

– Emme halua hoppuilla asian kanssa. Katsomme myös samalla tulevaisuuteen; haluamme testata uusien järjestelmien toimivuuden ja tehdä kentän painekokeet huolella.

Koekäytön jälkeen luistelijat pääsevät kentälle.

– Luonnonjäätilanne on Helsingissä onneksi ollut hyvä tänä talvena. Uskoisin, että kenttä avautuu ennen hiihtolomaviikkoa, Inkinen toivoo.

Kentän kunnostustöiden lisäksi alueen päätyaidat ja suojaverkot on saatettu uuteen uskoon sekä valaisimet muutettu led-valaisimiksi. Kaupunki viestitti myös syksyllä, että kentän päällyste tehdään uusiksi kesällä 2022.

– Kesäksi kenttä suljetaan, ja se voi avautua käyttäjille aikaisintaan loppukesästä, koska remontti on niin mittava, Inkinen kuvailee tulevaa.

Helsingin jääpalloilulle kentän remontti on aiheuttanut suurta harmia, vaikka remontti on tullutkin tarpeeseen. Suurin vahinko on koitunut HIFK:lle, joka on joutunut evakkoon Oulunkylään.

Eniten jääpalloilijoita on harmittanut aikataulun venyminen, muutoin remonttiin ollaan tyytyväisiä.

– Meitä on harmittanut, että syksyllä ei tapahtunut mitään. Meillä oli isot odotukset, että kenttä olisi ollut auki jo viime vuoden puolella, Mutikainen toteaa.