Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Olen ollut tsägä-ihminen” – Kummelitähti Olli Keskinen asuu nyt Punavuoressa ja on innoissaan uudesta työstään

Punavuori: Kummelitähti Olli Keskisen elämään kuuluu hyvää. Matkan varrella Tapparan mies on ennättänyt tehdä ”oikeitakin töitä”.

Olli Keskisen muutto Tampereelta Helsinkiin vuonna 2003 ei ollut sattumaa.

– Kasvoin Tampereella 1970-luvulla sellaisissa piireissä, jossa tunsin aika hyvin jo hyvin varhaisessa vaiheessa kaupungin musapiirit. Se on jättänyt minuun sellaisen artistielämäntavan jäljen.

Yksi syy muuttoon pääkaupunkiseudulle oli nimenomaan maisemanvaihto ja uudet haasteet. Taiteilijaelämä sai jäädä ainakin vähäksi aikaa.

– Halusin oikeisiin töihin. Olin konsulttina vuodesta 2003 Trainers’ Housessa kymmenen vuotta, vedin sinä aikana noin 800 yritystilaisuutta, Keskinen kertaa.

Ensimmäisen muuttokuorman Keskinen vei Kruununhaan Liisankadulle. Punavuoressa entinen tamperelainen on asunut vuoden.

– Olen kaupunki-ihmisiä, olen aina ollut. Viihdyn hyvin eri metropoleissa, vaikka Hämeestä olenkin.

Esitys ei ole monologi, se on tarina.

Luova työ vei jo nuorena.

Olli Keskinen tuli kuuluisaksi Kummelisarjojen tyylikkäänä ja sanavalmiina esiintyjänä.

Supersuosittu sarja vei mennessään, mutta Keskinen on ennättänyt tekemään tv:n parissa lukuisan määrän muitakin juttuja. Urheilun ystävät muistanevat hänet yleisurheilun ja jääkiekon kisastudioiden vetäjinä 1990-luvulla.

Lätkäfanit tietävät Keskisen Tukholmassa pelatuista jääkiekon MM-kisoista 1995. Meno studiossa Keskisen johdolla oli railakasta.

– Itse en koe, että olisin niin paljon ennättänyt tekemään. Mielestäni en ole oikein koskaan tehnyt paljon töitä. Olen ollut sellainen tsägä-ihminen, Keskinen naurattaa.

Televisio on työllistänyt Keskistä paljon ennen ja jälkeen Kummelin. Takana on paljon erilaisia tuotantoja eri rooleissa. Viimeisimpänä syksyllä 2021 ilmestynyt Kummeleiden 30-vuotinen -erikoisjakso.

Punavuoressa mainiosti viihtyvä yrittäjä on innoissaan myös uudesta työstään. Keskinen tekee yhteistyössä Speakersforumin kanssa puhe-esityksiä.

– Esitys ei ole monologi, se on tarina Kummelin alusta vuosina 1991–1993. Tätä tehdessä tulee tosi hyvä fiilis, tykkään todella paljon. Palaute on ollut hyvää, se on innostanut jatkamaan.

Keskinen kertoo, että hän aloitti puhe-esitykset 2019. Jo ensimmäisenä vuotena hän ennätti tekemään noin sata keikkaa. Pandemian aikana esityksiä on tehty myös livestreamin kautta Speakersforumin studiolta.

– ( Jari) Sarasvuon aika antoi todella paljon itsevarmuutta esitysten suhteen. Uskon, että olen ihmisten edessä hyvä ja osaan kertoa tarinan innostuneesti. Tarina on kaikki kaikessa, Keskinen innostuu hehkuttamaan.

Keskinen on Tapparan mies. Juniorilätkä loppui jo teininä, mutta urheilu kaikkinensa on lähellä helsinkiläistyneen perheenisän elämässä.

Kahvitteluhetken aikana ennätämme puhumaan urheilusta ja jääkiekosta paljon. On helppo havaita Keskisen rakkaus urheiluun, hän muistaa mainiosti vieläkin Tapparan SM-sarjan kultajoukkueen kokoonpanon vuodelta 1975.

– Harrastan liikuntaa säännöllisesti. Olen siis aktiivinen, mutta laiska urheilija, siihen se ura Tapparassakin kaatui, Keskinen tiivistää ja nauraa iloisesti perään.