Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhennusteipit heti irti: porrassaaga jatkuu Malmilla – myös ylikulkuputkessa liukastellaan

Jalankulku: Malmin liukuportaiden tilalle rakennettuihin tavallisiin portaisiin on tulossa uusi parannus kuukauden sisällä.

Malmin juna-aseman liukkaiksi todetut uudet kiviportaat (HU 13.12.) karhennetaan. Niin sanottu ristipääkarhennus on tarkoitus tehdä kuukauden sisällä.

– Keli vaikuttaa siihen, milloin työ päästään tekemään. Karhennustyö tarvitsee sulan kelin, kertoo kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu Väylävirastosta.

Sitä ennen Kirkonkyläntien bussipysäkit ja junlaiturit yhdistäviä portaita laskeutuessa ja noustessa on syytä olla erityisen varovainen.

Jatkuvasti rikki olleet liukuportaat poistettiin Malmin asemalta – tilalle rakennetut rappuset osoittautuivat pian hengenvaarallisiksi: "Ihan järkyttävät"

Elokuussa valmistuneet graniittilaattaportaat osoittautuivat liukkaiksi jo syyssateilla ja portaat kävivät suorastaan vaarallisen liukkaiksi pakkaskelien myötä.

Portaita hiekoitettiin ensin isorakeisella hiekalla. Se tuntui vain pahentavan tilannetta, kun hiekka pakkaantui portaissa tai luistin askeleen alla.

Väliaikaisratkaisuna portaissa kokeiltiin karhennusteippiä, mutta sekään ei pysynyt askelmilla.

Nyt liukkautta on pyritty torjumaan hienojakoisemmalla hiekalla kuin aiemmin.

Malmin aseman uusi hissi käyttöön, vuosia kenkkuilleet liukuportaat muutetaan tavallisiksi

Kyseinen kulkuväylä on ollut todellinen murheenkryyni Malmin aseman käyttäjille.

Portaiden tilalla oli aiemmin liukuportaat, jotka olivat jatkuvasti epäkunnossa.

Lopulta sähkölaitteiden turvallisuutta valvova viranomainen laittoi liukuportaat käyttökieltoon ja ne päätettiin korvata tavallisilla portailla.

Malmin asemalle kaavaillaan uutta siltaa radan yli – Muilla asemilla ei vielä peruskorjaussuunnitelmia

Myös junaradan ylittävässä putkessa on liukasteltu talvikeleillä.

– Lattian liukkaus talviaikana on tunnistettu, kertoo projektinjohtaja Ari-Pekka Muilu kaupungilta.

– Lattianpesussa pyritään käyttämään vettä mahdollisimman vähän, ettei jäätä pääsisi muodostumaan. Käytössä on myös jäänestoainetta liukkauden torjumiseksi. Siivousta hoitavalla yrityksellä on parhaillaan menossa eri jäänestoaineiden testaus tehokkkaimman liuoksen löytämiseksi, Muilu kertoo sähköpostitse.

Sillan lattiaa on pyritty pitämään kuivana myös lattialämmityksen avulla. Lämmitysteho ei kuitenkaan ole ollut kaikissa sääolosuhteissa riittävä.

Pääradan juna-asemat jopa kuvottavassa kunnossa: "En ole koskaan nähnyt täällä siivoojaa" – kaupunki lupaa pientä pintaremonttia

Malmin surullisen kuuluisten liukuportaiden remontti alkaa – "Toimintavarmuus on lähtökohta"

Juna-aseman jatkuvasti rikki olevat liukuportaat poistetaan – Äiti jäi jumiin: "Odotan, että joku auttaisi kantamaan vaunuja"