Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuntien ilmastotyö saa lisää eväitä – "Keväällä on tarkoitus avata jälleen uusi avustushaku"

Kunnat ovat panostaneet ilmastotyöhön ja sen kehittämiseen ympäristöministeriön ohjelmassa.

Ohjelmassa on rahoitettu noin 120 ilmastohanketta eri puolilla Suomea vuosina 2019-2021, ympäristöministeriö jatkaa tiedotteessaan.

– Ohjelman avulla yhä useampi kunta on päässyt osallistumaan ilmastotyöhön ja kehittämään uusia ilmastoratkaisuja, ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari sanoo.

– Kunnissa ja alueilla tehdään merkittävää ilmastotyötä ja kunnat ovat avainasemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisessa. Keväällä on tarkoitus avata jälleen uusi avustushaku kuntien ilmasto- ja kiertotaloushankkeille, Kari kertoo ministeriön tiedotteessa.

Tavoite on, että hankkeiden opit ja toimintamallit edistävät ja vauhdittavat kuntien ja alueiden siirtymistä kohti ilmastokestävää tulevaisuutta.

Hankkeita ovat toteuttaneet kunnat, maakuntien liitot, kansalliset ilmastotyön edistäjäorganisaatiot ja tutkimuslaitokset.

Kunnat ovat avainasemassa.

Emma Kari

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että ohjelman piiriin on saatu suurien kaupunkien lisäksi pieniä ja keskikokoisia kuntia.

Hankkeiden kohderyhmiä ovat olleet yritykset, kuntalaiset, kuntapäättäjät, peruskoululaiset ja nuoret kuntalaiset, pientaloissa asuvat, taloyhtiöt sekä kunnan sisäiset toiminnot, kuten tilapalvelut, ruokapalvelut ja neuvolapalvelut.

Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoituksella on alettu tähän mennessä toteuttaa yhteensä 14 kansallista hanketta, 85 paikallis- tai aluetasonhanketta ja 24 pienempää kokeiluhanketta, ympäristöministeriö tiedottaa.