Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat koronanyrkin uudet suositukset pääkaupunkiseudulle – Nämä tilat saisi avata

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki suosittaa matalariskisten tilojen rajoituksiin asteittaisia kevennyksiä. Ne tulisivat voimaan 1. helmikuuta. Rajoituksista päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Tiedotteen mukaan nykyisten rajoitusten purku koskisi muun muassa kuntosaleja ja muita vastaavia sisäliikuntatiloja sekä uimahalleja, yleisiä saunoja ja kylpylöitä, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviä tiloja, sisäleikkipuistoja ja sisäleikkipaikkoja, kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja sekä huvi- ja teemapuistoja, tivoleita sekä eläintarhojen sisätiloja.

Arviossa on koronanyrkin mukaan hyödynnetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tapahtumien ja kokoontumisten riskinarviota.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa edelleen, että joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat, tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan tarkoitetut tilat pysyvät suljettuina aiemman päätöksen mukaisesti. Ne ovat avin päätöksellä kiinni 7. helmikuuta saakka.

Koronanyrkki ehdottaa myös sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien rajoituksiin lievennystä. Sen mukaan sisätilojen istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet sallittaisiin 1.–15. helmikuuta.

Ryhmä perustelee suosituksiaan sillä, että tällä hetkellä näyttää siltä, että sairaalakuormituksen nousu on kuitenkin pysähtynyt ja kääntynyt pääkaupunkiseudulla laskuun.

Lisätty suositus sisätilojen yleisötilaisuuksien lievennyksestä 25.1. kello 16.05.