Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuva: Päiväkodin piha karmeassa kunnossa – "Tilanne on raivostuttava"

Lämpötilojen sinksatessa miinuksen ja pluskelien välillä moni paikka on jatkuvasti kuin luistinrata. Niin myös useat päiväkotien pihat Helsingissä.

Tilanne herättää kiukkua lasten vanhemmissa.

Suomenlinnassa asuva kaupunginvaltuutettu, työterveysfysioterapeutti ja viiden lapsen isoäiti Arja Karhuvaara (kok.) lähetti kuvan Suomenlinnan päiväkodin pihalta.

Helsinki sulkee useita leikkipuistoja tammikuuksi – siirtää työntekijät päiväkoteihin

Hänen mielestään päiväkotien pihat ylipäätään ovat masentavan kehnolla hoidolla Helsingissä.

– Tilanne on raivostuttava, koska jotenkin huoltotoimissa on jo vuosia tehty aina vain välttämätön ainakin lasten turvallisuus ja työntekijöiden työturvallisuustoimet laiminlyöden, sanoo Karhuvaara Helsingin Uutisille.

– Kun syyslehtien siivoamisesta ja niiden tukkimista huleviemäriavauksista päästiin lumitalveen osoittaa Palmia taas ”laatusertifikaattiarvoaan” lopettamalla näköjään usean päiväkodin pihojen huollon kokonaan. Ainakin vesi- ja jääkeleillä. Lumet yleensä luodaan, koska siihen löytyy kone tai jokin pörisevä tekninen härveli, taivasteli Karhuvaara maanantai-iltana julkisessa Facebook-kirjoituksessaan.

– Lapsia ei tällä hetkellä siis päästetä ulos kaatumaan ja henkilökunta suojelee työterveyttään pitämällä lapset sisätiloissa.

– 20 v. tätä samaa ja jatkuvaa Staran ja Palmian muistuttamista saa ainakin oman diplomatiani viimeisetkin rippeet karisemaan, Karhuvaara jatkoi.

Kirjoitus keräsi nopeasti kommentteja tilanteesta sekä valokuvia muista yhtä jäisistä päiväkotien pihoista.

– Ihan samanlainen aamuisin pimeä hoitamaton luistinrata on omien lastennikin päiväkodin piha, eräs kommentoi.

Jotkut myös totesivat, että päiväkodissa ei ole voitu ulkoilla vaarallisen liukkaan pihan vuoksi.

Päiväkotien pihojen kunnossapidon vastuita on Helsingissä jaettu.

– Vaan helpotusta ei tuo yksityinen palveluntuottaja, luulin niin kun oma (päiväkoti)työpaikkani sellaisen asiakkaaksi siirtyi. Sopimukset/kilpailutus niin epärealistinen/halpa ettei työntekijät kykene työhönsä luvatulla laadulla. (--) Toivottavasti tästä edes tulee säästöä. Voittoa vissiin tekivät starat ja muut, saihan ne ainakin tulospalkkionsa, toisin kuin me jotka heidänKIN töitään hiekkaämpärit ja haravat kädessä tehdään, kirjoitti suivaantunut päiväkodin työntekijä keskusteluun.

Helsingin Uutiset ei tiistain aikana saanut kaupungilta vastausta siihen, onko päiväkodeissa jouduttu rajoittamaan lasten ulkoilua pihaolosuhteiden takia.

Kuvassa olevaa Suomenlinnan pihaa koskien vastataan HU:lle, että Helsingin kaupungin ja Suomenlinnan hoitokunnan väliseen kunnossapitosopimukseen kuuluvat linnoituksen kulkuväylät. Päiväkodin piha ei ole koko alaltaan tällainen.

 – Hoitokunta pitää kuitenkin huolta esimerkiksi kulkuväylistä päiväkodin portilta sisäänkäynnille. Väylien tilanne tarkastetaan talvikautena jokaisena arkipäivänä, ja tarvittaessa väylät aurataan lumesta ja hiekoitetaan. Kunnossapito tehdään aamuisin, välittää hoitokunnan viestintäsuunnittelija Timo Nurmi asiasta saamaansa tietoa.

Mäenlaskua haittaavista kivistä, kuopista ja puista valitetaan kaupungille säännöllisesti – "Pyrimme tekemään turvalliset olosuhteet tai sitten pulkkailu kielletään"

Piha-alueiden hiekoittaminen kokonaan ei ole päiväkodeissa yleinen käytäntö. Lisäksi koska leikkivälineiden alla on turvahiekkaa, ei sen joukkoon saa päätyä teräväsärmäistä hiekoitussepeliä.

Nurmen saaman tiedon mukaan hoitokuntaan ei ole otettu yhteyttä Suomenlinnan päiväkodin piha-alueen hiekoitustoiveissa. Suomenlinnan asukkailla ja toimijoilla on käytössään kiinteistönhallintaohjelmisto, jonka kautta voi tehdä palvelupyynnön esimerkiksi väylien kunnossapidosta.

Hoitokunnasta todetaan, että tämän talven kelit ovat tehneet kunnossapidosta ja liukkaudentorjunnasta yleisestikin normaalia haastavampaa.

Karhennusteipit heti irti: porrassaaga jatkuu Malmilla – myös ylikulkuputkessa liukastellaan

”Vanhempien erimielisyys voi lisätä lapsen huolta ja pelkoa” – Näin puhut lapsen kanssa koronarokotuksesta

Torstaina on syytä laittaa jalkaan pitävät kengät: "Ihmisiä kaatuilee", ennakoi meteorologi – Föhn-tuuli kääntää sään päälaelleen

Helsingin päiväkotien henkilöstöpula vain pahenee – "Miksi uudet palkataan vasta elokuun alusta 'kiehuvaan veteen'"?