Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Postipalveluista lähes ennätysmäärä valituksia viime vuonna

Uutissuomalainen kertoo, että postipalveluista valitettiin liki ennätykselliseen tahtiin viime vuonna. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaanotti vuonna 2021 noin 1 310 postipalveluihin liittyvää valitusta ja yhteydenottoa.

Niiden määrä kasvoi vuodessa yli 200:lla. Viime vuosi jäi vain hiukan nykyisen tilastointitavan ennätysvuodesta 2016, jolloin valituksia ja yhteydenottoja tuli 1 330.

Traficomin johtavan asiantuntijan Merja Saaren mukaan valituksia tehtiin niin kirjepostista, paketeista, lehtien jakelusta kuin postin tullauskäytännöistä. Reilu puolet yhteydenotoista liittyi kirjejakeluun. Kirjejakelua koskevista valituksista ja yhteydenotoista noin 90 prosenttia liittyi valtionyhtiö Postin toimintaan.

Yleisimmin valitukset liittyivät postin jakelun viivästyksiin tai virheisiin.

Yhteydenottojen ja valitusten määrän kasvua selittää osittain koronapandemia.

– Korona on voinut aiheuttaa muutoksia toimipisteiden aukioloissa tai palveluissa. Lähetyksiä ei ole voitu toimittaa kaikkiin maihin puuttuvien kuljetusyhteyksien vuoksi, ja lentoyhteyksien puuttuminen on viivästyttänyt tai estänyt lähetysten toimittamisen, Saari listaa Uutissuomalaiselle.

Postin poikkeustilannejohtajan Jarmo Ainasojan mukaan kirjepostin jakelua haittasi viime vuonna pula jakajista pääkaupunkiseudulla. Loppuvuodesta myös koronatilanne aiheutti viivästyksiä kirjepostin jakeluun.

Uutissuomalainen kertoo myös, että Posti suunnittelee vuoropäiväjakelun laajentamista uusille paikkakunnille. Viime lokakuusta lähtien Posti on jakanut kirjepostia vuoropäiväperiaatteella Espoossa ja Kauniaisissa.

Ainasoja sanoo, että he käyvät neuvotteluja vuoropäiväjakelun laajentamisesta Helsinkiin, Tampereelle ja osaan Tampereen lähikunnista.