Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoholahden torialuetta kehitetään – havainnekuva näyttää toimistorakennuksen laajennuksen

Itämerentorin ja Itämerensolan alikulkutunnelin ympäristö Ruoholahdessa halutaan varata suomalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Exilion Real Estate I Ky:lle toimistorakennuksen laajentamista varten.

Alueen pinta-ala on 4 600 neliötä. Kehittämisvaraus on voimassa ensi vuoden loppuun.

Varausaikana tutkitaan alueen toimitilarakentamisen potentiaalia ja aukioalueen kehittämistä. Hankkeessa käytettävän rakennusoikeuden tavoite on 11 000–14 000 kerrosneliömetriä. Torialueen viihtyisyyttä halutaan parantaa aukion jalankulku- ja pyöräliikenneyhteydet huomioiden.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli Itämerentorin alueen varaamista Exilion Real Estate I Ky:lle tiistaina. Lautakunta päätti esittelijän ehdotuksesta poiketen edellyttää, että hyväksyessään kehittämisvarauksen kaupunki tekee yhteistyötä varauksensaajan kanssa torin kehittämiseksi viihtyisäksi ja kiinnostavaksi alueeksi. Lisärakentaminen toteutetaan tulevan arkkitehtuuripoliittisen ohjelman linjausten hengessä. Rakennukselta edellytetään korkeaa arkkitehtonista laatua. Aukion lähestyttävyyttä ja toiminnallisuutta lisätään.

Vuonna 2001 valmistuneen nykyisen toimistorakennuksen maantasokerroksessa on toimistokäytön lisäksi päivittäistavarakaupan tiloja sekä ravintolatilaa. Rakennus on keskusta-alueen korkein toimistorakennus ja kohoaa yli 70 metriin merenpinnasta.

Yhtiöllä on vuoteen 2060 saakka voimassa olevalla maanvuokrasopimus Helsingin kaupungin kanssa. ltämerentorin alueelta on vuokrattu 2 524 neliön suuruinen alue pysäköintilaitokselle. Yhtiöllä on tämänkin jälkeen etuoikeus saada alue uudelleen vuokralle, jos se vuokrataan samanlaiseen käyttötarkoitukseen.

Exilion Real Estate I Ky on vuonna 2007 perustettu suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, jonka yhtiömiehenä toimii Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo. Exilion Real Estate I Ky keskittyy suurehkoihin kiinteistösijoituksiin keskeisillä sijainneilla pääkaupunkiseudulla.