Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtajaksi Laura Aalto – tämä on palkka

Laura Aalto on valittu kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtajaksi Tommi Laition virkavapaan ajaksi. Laitio lähtee vierailevaksi tutkijaksi yhdysvaltalaiseen yliopistoon.

Aalto on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan taidehistoria, sivuaineinaan poliittinen historia sekä talous- ja sosiaalihistoria. Lisäksi hän on suorittanut Executive Master in Business Administration (EMBA) -tutkinnon Aalto-yliopistossa vuonna 2021.

Tällä hetkellä Laura Aalto toimii johtajana Helsinki Partners Oy:ssä. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Helsinki Marketingin toimitus- ja kehitysjohtajana sekä viestintäjohtajana World Design Capital Helsinki 2012 -hankkeessa.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päätti tiistaina valita Aallon viransijaisuuteen 11 500 euron kokonaiskuukausipalkalla.

Toimialajohtaja vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan uudistumisesta ja strategisesta johtamisesta, tavoitteiden saavuttamisesta ja talouden hallinnasta. Hänen vastuullaan on organisaation henkilöstön johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen. Hän toimii kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä toimialan apulaispormestarin esittelijänä. Toimialajohtajalla on kaupungin johtoryhmän jäsenenä keskeinen rooli myös koko kaupungin johtamisessa yhdessä muiden johtajien kanssa.

Toimialajohtajan suorina alaisina on neljä palvelukokonaisuuden johtajaa ja toimialan hallintojohtaja sekä johtava asiantuntija. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla työskentelee noin 1 800 työntekijää.

Toimialajohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä yhteensä 12 hakemusta. Vuodesta 2017 alkaen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajana toiminut Tommi Laitio on virkavapaalla 1.2.2022 –19.12.2023.