Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokote suojaa omikronilta paremmin kuin sairastettu korona, selviää tuoreesta tutkimuksesta  – Mediuutiset: Tutkijat kuvasivat omikronin piikkiproteiinin huipputarkasti

Kanadalaistutkijat ovat tehneet löydöksiä, jotka auttavat kehittämään aikaisempaa parempia koronan hoitokeinoja, kertoo Mediuutiset.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston tutkijoiden analyysi julkaistiin 20. tammikuuta arvostetussa Science-tiedejulkaisussa.

Maailman ensimmäinen molekyylitason analyysi omikronin piikkiproteiinista antoi tarkempaa tietoa siitä, kuinka omikronmuunnos kiinnittyy ja tartuttaa ihmissoluja.

Tutkimusta johtaneen Brittiläisen Kolumbian biokemian ja mikrobiologian laitoksen tohtori Sriram Subramaniamin mukaan löydökset näyttävät, että omikronilla on deltamuunnoksen tavoin alkuperäistä virusta parempi kyky sitoutua ihmissoluihin.

Lisäksi selvisi, että omikron pärjäsi heikommin rokotteen muodostamalle immuunisuojalle kuin rokottamattoman taudin muodostamalle vastustuskyvylle. Tämän vuoksi rokotteet ovat Subramaniamin mukaan paras puolustus omikronia vastaan.