Helsingin Kulttuuriteko 2021 -palkinto teatteriryhmälle

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinto on myönnetty Entäs nyt Maunula -työryhmälle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Työryhmä toteutti yhteisöllisen, merkityksiltään ja vaikutuksiltaan hienon yhteisöteatteriesityksen Maunulan historiasta, nykyisyydestä ja sen asukkaiden elämästä eri vaiheissa.

– Hankkeen valmisteli ja toteutti monimuotoinen teatterin, musiikin ja kulttuurin alan, pääosin paikallisista toimijoista koostuva työryhmä yhdessä asukkaiden ja harrastajien kanssa, ja se esitettiin yhteensä noin 500 asukkaalle Maunula-talossa. Tämä oli upea suoritus keskellä vaikeita rajoituksia, toteaa tiedotteessa kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Vuoden 2021 kulttuuritekojen kunniamaininnan sai Popup Kino Helsinki -työryhmän tuottama Kino Gas -elokuvatapahtumasarja Suvilahdessa. Suvilahden teräksinen kaasukello muuttui syksyllä moni-ilmeiseksi tapahtumapaikaksi ja ulkona elokuvia esittäväksi elokuvateatteriksi palveluineen.

Palkinnon saajasta ja kunniamaininnalla palkittavista päättää vuosittain Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto.

Kulttuuritekopalkinnon saa vuosittain joki merkittävä ja uudenlainen kulttuuriteolle tai -hankkeelle, jonka vaikutukset kohdistuvat Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa kaupunkitilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut