Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättisairaalan rakentaminen käyntiin jo helmikuussa –  suositulle parkkipaikalle muutoksia

Laakson kentän pysäköintipaikkojen määrä saattaa vähentyä, kun rakennustyöt Laakson sairaala-alueen ja ratsastuskentän välissä alkavat ensi kuussa. Paikat ovat olleet niin Keskuspuistossa liikkuvien kuin jäähallin tapahtumissa käyvien suosiossa.

- Paikkoja poistuu kentän länsireunalta noin 20 kappaletta, sillä ne joudutaan ottamaan työmaa-alueeksi, sanoo Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaalan viestintäpäällikkö Sari Korolainen.

Korolaisen mukaan poistettaville paikoille pyritään etsimään korvaava alue.

- Keskuspuistoon meneville löytyy jatkossakin varmasti riittävästi paikkoja, hän sanoo.

Lisäksi sairaalan alueelle tulevan leveän kuljetuksen vuoksi Lääkärinkadulta suljetaan pysäköintipaikkoja noin 20 metrin matkalla 2.-4. helmikuuta.

Ensimmäisenä rakennetaan kunnallistekniikkaa uuden Laakson yhteissairaalan käyttöön.

Alueelle tulee muutoksia kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitteihin.

Alkavat työt eivät aiheuta muutoksia Laakson ratsastuskentän itäpuolen reitteihin eikä Auroransillan liikenteeseen.

Rakennustyöt kestävät kymmenisen vuotta, jonka aikana koko sairaala-alue uudistetaan.

Kunnallistekniikkareitin rakentaminen etenee kolmessa vaiheessa:

Helmi-maaliskuussa työmaa tekee pontituksia ja paaluttaa Liikennepuiston kupeessa. Työ aiheuttaa melua ja kestää noin kolme viikkoa.

Helmikuussa ratsastuskentän kohdalla louhitaan pieniä määriä kalliota. Työ aiheuttaa melua ja kestää noin kaksi viikkoa.

Huhti–toukokuussa työmaa siirtyy Nordenskiöldinkadulle, ja uudet kunnallistekniikan linjat viedään kadun ali. Suuria vaikutuksia Nordenskiöldinkadun liikenteeseen ei tule, sillä työ tehdään yöaikaan, ja kaistat pysyvät avoinna ajosiltojen avulla. Töistä tiedotetaan tarkemmin huhtikuussa.