Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset lieventyvät: Tätä se tarkoittaa ravintoloille, kuntosaleille ja tapahtumille

Ravintoloiden rajoituksia lievennetään helmikuun alusta lähtien. Hallituksen koronaministerityöryhmä esittää myös, että koronarajoitukset muuttuvat matalan riskin tilaisuuksissa.

Ensi tiistaista lähtien ruokaravintoloissa anniskelu voi jatkua kello 20 saakka ja kiinni niiden pitää mennä tuntia myöhemmin. Asiakkaita näissä saa edelleen olla enintään 75 prosenttia maksimista.

Muutoksia ei ole tulossa anniskelupainotteisten ravintoloiden aukioloon ja anniskeluaikaan. Niissä anniskelu päättyy yhä kello 17 ja niiden tulee sulkea ovensa kello 18. Myös asiakkaiden määrän rajoitus jatkuu ennallaan tiloihin voidaan ottaa asiakkaita vain puolet sallitusta maksimimäärästä.

Koronapassin käyttö on edelleen tauolla. Vaikka ravintolassa olisi käytössä koronapassi sisäänpääsyn edellytyksenä, on rajoituksia silti noudatettava.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ravintoloilla on kuitenkin edelleen oikeus vaatia asiakkailtaan voimassa olevaa koronapassia sisäänpääsyn edellytyksenä.

Lisäksi ministerityöryhmä esittää, että matalan riskin tilaisuuksien ja tapahtumien täyssulusta luovuttaisiin helmikuun alusta lähtien alueellisen epidemiatilanteen mukaan.

Näitä matalan riskin tilaisuuksia ovat muun muassa kirjastot, museot, uimahallit, teatterit, kuntosalit, messut ja yleisötilaisuudet, joissa kaikille osallistujille on osoitettu oma istumapaikka.

Työryhmä ei voi päättää näistä rajoituksista. Se voi vain esittää, että sosiaali- ja terveysministeriö ohjaisi aluehallintovirastot ja kunnat muuttamaan rajoituksia.

Ministerityöryhmä aikoo tarkastella rajoituksia seuraavan kerran 7. helmikuuta alkavalla viikolla.