Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiastadionille avataan lauantaina latu – Hiihtotapahtumasta toivotaan uutta perinnettä

Olympiastadionille avataan lauantaina 1,1 kilometrin mittainen latu. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Ski Weeks -tapahtuma valtaa Stadionin kuukaudeksi 27. helmikuuta asti.

Ladulle on vapaa sisäänpääsy ja tyyli perinteinen. Suksia voi vuokrata paikan päältä. Ennakkorekisteröityminen vaaditaan, jotta väkimäärä pysyy hallinnassa. Ladulle päästetään korkeintaan 400 hiihtäjää kerralla.

Jokainen hiihtäjä saa käteensä rannekkeen, joka mittaa ja tallentaa stadionilla kertyneet hiihtokilometrit anonyymisti järjestäjän palveluun.

– Tapahtumilla on merkittävä rooli Helsingin viihtyisyyden, elinvoiman ja vetovoimaisuuden rakentamisessa. Tähän tavoitteeseen Helsinki Ski Weeks vastaa luomalla uudistuneelle Olympiastadionille kaikille avoimen hiihtoareenan kuukaudeksi, sanoo tiedotteessa Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Stadionille on suunniteltu myös aiheeseen liittyviä tapahtumia, kuten suksidisko ja Stadion Sprint -kutsukilpailu, jossa hiihdon supertähdet ottavat toisistaan mittaa viihteellisessä mutta kovatasoisessa kisassa.

Olympiastadionin viereisellä Tapahtumatorilla voi nauttia ruoasta ja juomasta after ski -tunnelmassa.

– Ja jos taidot ovat vähän ruosteessa, on tarjolla myös hiihtokoulu, vinkkaa Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.

Helsinki Ski Weeks hiihdetään luonnon lumella tai vaihtoehtoisesti keinolumella, joka on valmistettu viime maaliskuussa pakkasella ja säilötty Kivikon halliin.

Tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa Suomen Hiihtoliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Helsinki Ski Weeksistä sekä sen päätapahtumista Kansallisesta Hiihtopäivästä ja Stadion Sprintistä halutaan luoda toistuva perinne.

Tapahtumaan toivotaan noin 200 000 osallistujaa.

Mikäli stadionhiihto ei tunnu omalta, voi ajankohtaisen latutilanteen tarkistaa osoitteesta ulkoliikunta.fi. Kaupungilta todettiin aiemmin, että kunnossa olevien latujen tilanne päivitetään palveluun ennemmin "ala- kuin yläkanttiin".