Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurivaikuttajien huippukokous järjestetään Helsingissä

Helsinki isännöi ensi lokakuussa kansainvälistä World Cities Culture Summit 2022 -huippukokousta. Se kokoaa maailman kaupunkien kulttuurijohtajat ja apulaispormestarit kolmeksi päiväksi Helsinkiin.

WCCF on maailman merkittävin kansainvälinen taide- ja kulttuuripolitiikan yhteistyöverkosto ja siihen kuuluu jäseniä yli 40 kaupungista ympäri maailman.

Jäsenkaupungit tarkastelevat kulttuuria yhtenä olennaisena kaupunkien sosiaaliseen ja taloudelliseen menestykseen vaikuttavana tekijänä. Yhteistyöverkoston keskeisiä toimintatapoja ovat muun muassa ideoiden ja tietojen jakaminen ja innovatiivisen ja oikeudenmukaisten toimintamallien suunnittelu.

Verkosto on perustettu vuonna 2012 Lontoon pormestarin aloitteesta ja Helsinki liittyi siihen vuonna 2018.

Helsingissä lokakuun alussa järjestettävä World Cities Culture Summit on järjestyksessään kymmenes verkoston vuotuinen kokoontuminen. Aiemmat kokoukset on pidetty Chengdussa, Lissabonissa, San Franciscossa, Soulissa, Moskovassa, Amsterdamissa, Istanbulissa ja Lontoossa.

Helsingillä on mahdollisuus tuoda esiin huippuosaamistaan ja lisätä kansainvälistä vaikuttavuuttaan ja näkyvyyttään. Huippukokouksen järjestäminen vahvistaa lisäksi kansainvälisten konferenssien palaamista Helsinkiin koronapandemian jälkeen ja osoittaa, että Helsinki on vastaisuudessakin paitsi turvallinen, myös terveysturvallinen miljöö kansainvälisille tapahtumille.

– Pandemia on iskenyt rajusti kulttuurialaan, ja toivomme vuoropuhelua siitä, kuinka voimme parhaalla tavalla tukea kaupunkiemme kulttuurista elpymistä. Haluamme myös luoda paikallisille taiteilijoille mahdollisuuksia esiintyä huippukokouksessa ja verkostoitua kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi haluamme varmistaa, että kaikilla helsinkiläisillä on yhtäläiset mahdollisuudet nauttia kulttuurista. Odotan, että pääsemme vaihtamaan ajatuksia siitä, miten kulttuurilaitoksemme ja -toimijamme voivat tavoittaa uusia yleisöjä, kommentoi tiedotteessa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.