Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli uusi päätös – Avi on kumoamassa näiden tilojen sulkumääräyksen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on kumoamassa tilasulun ja lieventämässä sisätilojen kokoontumisrajoitusta Uudellamaalla. Tilojen sulkupäätös kumotaan kokonaan, ja sisätiloissa voi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka.

Avi on julkaisemassa ensi maanantaina päätöksiä, joilla puretaan ja lievennetään rajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Päätökset ovat tulossa voimaan tiistaina 1. helmikuuta.

Helmikuun alusta alkaen kaikki tähän asti avin päätöksellä suljettaviksi määrätyt tilat voi avata asiakkaille ja yleisölle. Niitä ovat olleet liikunta-, harrastus- ja virkistystilat kuten uimahallit, sisäleikkipuistot, yleiset saunat ja kylpylät, sisäliikuntatilat, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

– Sairaanhoitopiirin lausunnon valossa epidemiatilanne on tasaantumassa, vaikka terveydenhuollon kuormitus on edelleen korkealla tasolla. Näin ollen valmistelemme nyt koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti sulkumääräyksen kokonaan kumoavaa päätöstä, kertoo tiedotteessa ylitarkastaja Oona Mölsä.

Sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia koskee vielä rajoitus. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voi tiedotteen järjestää.

Kokoontumisrajoitukset koskevat muun muassa teatteri- ja elokuvateatterinäytöksiä, konsertteja, urheiluotteluja, jos niissä on yleisöä, ja muita vastaavia sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia. Päätös on tarkoitus kirjoittaa olemaan voimassa 1.–15. helmikuuta.

Ulkotilojen kokoontumisten yleisömäärää ei tähänkään asti ole rajoitettu avin määräyksellä.

Kymenlaaksoon on tulossa rajoituksia lieventäviä päätöksiä maanantaina. Kymenlaakson alueen tilojen sulkumääräystä lievennetään niin, että uuden päätöksen myötä suljettuina täytyy edelleen pitää korkeamman tartuntariskin tiloja: joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata yleisölle, kun päätös tulee voimaan 3. helmikuuta, kertoo Oona Mölsä.

Hänen mukaansa vastaava päätös on nyt voimassa myös Kanta-Hämeen alueella.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä tiiviisti sairaanhoitopiirien alueilla ja tarvittaessa kumoamme sulkupäätöksen kokonaan, jos se ei ole enää välttämätön.

Edelleen suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten lääkinnällisen kuntoutuksen, tarjoamista. Sulkupäätös ei ulotu ammattilaisurheiluun eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus.

Aluehallintovirasto valmistelee lisäksi Kymenlaakson alueelle kokoontumisrajoitusten lieventämistä samanlaisiksi kuin Hus-alueella helmikuun alusta lähtien.

Uudenmaan koronanyrkki ehdottaa isoa muutosta rajoituksiin – Avin päätös ehkä jo tänään

Koronarajoitukset lieventyvät: Tätä se tarkoittaa ravintoloille, kuntosaleille ja tapahtumille

Tässä ovat koronanyrkin uudet suositukset pääkaupunkiseudulle – Nämä tilat saisi avata

Uusi päätös voimaan huomenna – Nämä tilat pidettävä kiinni Hus-alueella