Lunta on Helsingin kaduilla nyt niin paljon, että sitä ajetaan pois viikkoja – asuntokatujen aurausta vasta aloitellaan

Lumisen viikonlopun jälkeen liikenne sujuu hyvin Helsingin pää- ja joukkoliikennekaduilla samoin kuin keskeisimmillä kävelyn ja pyöräilyn reiteillä, kaupunki kertoo.

Lunta satoi viikonlopun aikana runsaasti kaikkialla Helsingissä, mutta eniten pohjoisilla alueilla. Kumpulassa mitattiin 30 cm uutta lunta sitten viime keskiviikon, kun Kaisaniemessä lumikertymä oli 15 senttiä viikonlopun aikana.

Pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen aurausvuorossa ovat asuntokadut, joiden auraamista on päästy jo aloittelemaan. Työtä kuitenkin vielä riittää, ja maanantaina iltapäivällä osa asuntokaduista ja niiden jalkakäytävistä on edelleen lumen peitossa. Keskustassa kiinteistöt ovat hoitaneet jalkakäytävät hyvään kuntoon.

Pyöräilyn tehostetun talvihoidon harjasuolausreittejä on hoidettu auraamalla runsaan lumentulon johdosta. Useimmilla reiteillä pyöräily sujuu. Ajoradan tasossa olevat pyöräkaistat ovat paikoin vielä auratun lumen peitossa. Samoin osa bussipysäkeistä odottaa vielä lumenpoistoa.

Katujen lumitilat ovat täynnä, joten sekä ajoradat että jalkakäytävät ja pyörätiet ovat kaventuneet.

– Lunta pitäisi päästä pian ajamaan pois kaduilta. Uusille lumille ei ole enää tilaa, ja näkemät liikenteessä ovat lumikasojen takia huonot, kertoo tiedotteessa Helsingin katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Lumenajo aloitetaan, kun kadut on saatu ensin aurattua. Ajankohta vaihtelee alueittain ja siihen vaikuttavat myös mahdolliset tulevat lumisateet.

– Luultavammin lumenajo alkaa lähipäivinä, jos uutta lunta ei tule paljoa. Se tulee kestämään useita viikkoja.

Helsingissä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1 200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2 500 kilometriä.

Lähestyvistä kadunpuhdistuksista saa etukäteen tietoa osoitteesta puhdistussuunnitelmat.fi.

Autoilija voi samasta osoitteesta myös tilata itselleen muistutustekstiviestin, joka kertoo etukäteen, kun auto on tarpeen siirtää pois aurauksen tieltä. Auraus voi viivästyä paljonkin, mikäli runsaasti autoja joudutaan siirtämään pois tieltä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut