Seurakunnista työntekijöitä ja vapaaehtoisia päiväkoteihin ja vanhuspalveluihin – "Olemme tyytyväisiä, että seurakuntayhtymä tarjosi apua tässä haastavassa tilanteessa"

Helsingin leikkipuistoihin, päiväkoteihin ja seniorikeskuksiin siirtyy vapaaehtoisapuna seurakunnan työntekijöitä. Ensivaiheessa siirtyviä henkilöitä on noin 40 ja siirto kestää 2–4 viikkoa. Kaupunki on sopinut asiasta Helsingin seurakuntayhtymän kanssa, sillä kaupungin omaa henkilöstöä on sairastunut ja pois töistä.

Leikkipuistoihin ja päiväkoteihin siirtyvät henkilöt ovat seurakuntien lapsityöstä. Vapaaehtoisina heitä ei lasketa toimipisteissä viralliseen henkilöstömitoitukseen. Päiväkoteihin tai leikkipuistoihin ei myöskään ole tulossa uskonnollista toimintaa. Kaikkien siirtyvien rikosrekisterit on tarkistettu.

– Olemme tyytyväisiä, että seurakuntayhtymä tarjosi apua tässä haastavassa tilanteessa. Näin saamme varmistettua, että palvelumme toimii eikä esimerkiksi päiväkotien toiminta-aikaa jouduta supistamaan, toteaa tiedotteessa Helsingin va. varhaiskasvatusjohtaja Ulla Lehtonen.

Stadiluotsien Jarkon ja Johanneksen työpaikka vaihtui Laakson sairaalaan – Helsingin terveydenhuolto ottaa nyt työntekijöitä sieltä mistä vain saa

Seniorikeskukseen siirtyy puolestaan avustamaan sekä seurakuntayhtymän ammattilaisia, että vapaaehtoisia kaupunkilaisia. Helsingin seurakunnat hakevat parhaillaan mukaan vapaaehtoisia, jotka voivat vanhusten parissa voi avustaa esimerkiksi ruokahuollossa, arjen askareissa tai pitää seuraa.

Vapaaehtoiset voivat sopia vuoronsa helmikuussa joustavasti esimerkiksi 2–4 tunniksi yhtenä tai kahtena päivänä viikossa joko päivä- tai ilta-aikaan.

Ilmoittautuminen on auki tiistaihin 1. helmikuuta kello 18 asti.

Mitä vapaaehtoiselta sitten vaaditaan? Tehtävä ei edellytä koulutusta tai aikaisempaa työkokemusta sote-alalta. Sen sijaan hyvät vuorovaikutustaidot ja iloinen mieli ovat avuksi vapaaehtoistehtävässä.

Helsingin kaupunki perehdyttää tehtävään ja ohjaa muun muassa hygienia-asioissa. Kaupunki edellyttää kaikilta vapaaehtoisilta vesi- ja tuhkarokkosuojaa joko sairastettuna tai rokotettuna. Vapaaehtoisilla tulee olla myös voimassa oleva influenssarokotus sekä vähintään kaksi koronarokoteannosta. Lisäksi työssä tulee käyttää kasvomaskia.

Helsinki sulkee useita leikkipuistoja tammikuuksi – siirtää työntekijät päiväkoteihin

Seurakunnille yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa on luontevaa jo aiemman yhteistyön ja muun muassa yhdessä toteutetun Helsinki-avun vuoksi.

– Nyt yhteistyötä tehdään erityisesti Helsingin kaupungin palveluiden kanssa, sillä yhteisestä Helsingistä ja sen asukkaista ja heidän auttamisestaan tässä on kyse. Haluamme samalla kertoa kaupungin eri tehtävissä työskenteleville hoitajille, kuinka paljon arvostamme heidän tekemäänsä jokapäiväistä työtä. Toivottavasti näin voimme edes jollain tavalla tarjota edes pienen hengähdystauon helmikuun aikana, sanoo tiedotteessa seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Päiväkodit ovat kamppailleet henkilöstöpulan kanssa koko alkuvuoden. Ongelma alkoi jo ennen omikronaaltoa, kun uusia lapsia aloitti tammikuussa paljon.

Helsinki ryhtyi radikaaleihin toimiin – 20 kaupungin työntekijää sai pikakoulutuksen ja siirron päiväkotiin

Viime viikolla päiväkoteihin siirrettiin pikakoulutettua työvoimaa kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta, esimerkiksi kirjastoista ja hallinnosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut