Gardenian tilalle muuttanut panimo pyörii Viikissä pian täydellä teholla – sitten olutta valmistuu 15 000 litraa viikossa

Panimo: Tavoitteena on, että Viikin panimolla päästään kevään aikana valmistamaan olutta täydellä teholla. Valikoimassa on noin 20 olutta.

Uuden panimon toiminta Viikin Gardenian entisissä tiloissa alkaa kohta olla täydessä käynnissä.

Pienpanimo CoolHead Brewin toiminta Tuusulan tiloista on siirretty kokonaan Viikkiin, verkkokauppa aukesi toissa viikolla ja ensimmäiset Viikissä tehdyt 6,5 prosentin vahvuiset oluet tulevat myyntiin panimoravintolaan ja sen kauppaan tällä viikolla. Päivittäistavarakauppoihin päätyy panimossa pantuja oluita vielä tämän kuun aikana.

– Kaikki tankit eivät ole vielä täynnä, mutta tavoite on, että kohta ovat, toteaa käymistankeista panimon tuotannosta vastaava Petteri Hänninen.

Tavoitteena on, että panimo pääsee kevään aikana valmistamaan olutta täydellä teholla eli 10 000–15 000 litran viikkotahdilla. Viikin tilat ovat Tuusulan entisiin panimotiloihin verrattuna kaksinkertaiset, joten oletettavaa on, että tuotantomäärät nousevat viime vuonna tuotetusta 275 000 litrasta muutaman kymmenen prosenttia.

– Yli 500 000 litran yli ei haluta ainakaan lähitulevaisuudessa mennä, koska pienpanimoille se on ollut verotuksellisesti rajana, markkinoinnista vastaava Aleksi Saikkonen toteaa.

Määrän sijaan tärkeämpää on kuitenkin laatu. Vuonna 2016 perustettu panimo on jo muutamassa vuodessa alkanut saada markkinasijaa.

– Meidät tunnetaan hyvin. Olemme Euroopassakin jo hyvin tunnettuja, Saikkonen jatkaa.

Panimokaupan valikoimassa on tällä hetkellä noin 20 olutta.

Viikin tiloissa on tehty remonttia viime keväästä lähtien, jotta se taipuisi panimon käyttöön. Remontissa muun muassa lattiat uusittiin. Nyt lasiseinäisessä ja 1 500-neliöisessä tilassa tuoksuu mallas. Tilan keskilattialla olevassa 12 eri kokoisessa käymistankissa porisee olut. Tankkeja tilassa on yhteensä parikymmentä. 8 000-, 4 000-, 2 000-, 600- ja 200-litraiset tankit takaavat sen, että valmisteilla on jatkuvasti perusoluiden lisäksi myös makuoluita ja erilaisia kokeilueriä.

– Asiakkaat haluavat tiettyjä suosikkeja. Ne pysyvät, sanoo ravintolatoiminnasta vastaava Rasmus Suikki.

Makujen kirjossa vain mielikuvitus on ollut rajana. Makuina on käytetty marjoja, hedelmiä, yrttejä, kurkkua, kahvia, suklaata, kookosta ja ruusun terälehtiä.

– Ehkä erikoisin ja hyvän vastaanoton saanut on ollut kuusenkerkkä. Se on myös meidän oma lempilapsemme, Hänninen toteaa.

Erilaisia raaka-aineita käytetään pitkälti sesongin mukaan.

– Olemme koko ajan käymistilassa. Tänä vuonna meillä tulee olemaan joka viikko uusia julkaisuja, Saikkonen sanoo tarkoittaen erilaisia kokeilueriä.

Entinen puutarha näyttää taipuvan panimon käyttöön mainiosti. Lasiseinäisestä kasvihuoneesta jäljellä on enää tyhjillään oleva kala-allas sekä entinen viherseinä, jonka ylätasanteelta voi nähdä koko panimosalin. Ravintolan lasien läpi sekä panimon ulkopuolelta myös asiakkaiden on mahdollista nähdä, miten olutta valmistetaan.

– Tämä on asiakkaillekin todella kokonaisvaltainen kokemus, iloitsee Suikki.

Lue: Erikoiseen paikkaan avattu olutterassi sai sadat ihmiset liikkeelle Helsingissä – jono jopa tunnin: "Suosio ei yllättänyt"

Muutaman viikon kuluttua panimolla aletaan tehdä kaikille avoimia kierroksia. Rakennuksen sisäänkäynnin eteen ja sivuseinustalle levittäytyvä noin 600-paikkainen terassi avataan keväällä säiden salliessa. Päivittäin ympäri vuoden auki olevassa ravintolassa on noin 130 paikkaa. Kesällä on jälleen viime kesän tapaan luvassa musiikki-iltoja ja festareita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut