Maunulan raaka naisen veitsisurma ja kuukausia jatkunut pahoinpitely: 49-vuotiasta miestä vastaan nostettiin syyte murhasta

Syyttäjä on tiistaina nostanut syytteen 49-vuotiasta miestä vastaan murhasta Maunulan marraskuisessa henkirikostapauksessa, jonka uhrina oli keski-ikäinen nainen.

Aluesyyttäjä Teresa Ylönen kertoo nostaneensa myös muita syytteitä miestä kohtaan samaan tapaukseen liittyen.

– Olen nostanut henkilöä vastaan syytteet myös kahdesta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Haastehakemukset on tiistaina toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Tapauksen pääkäsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa reilun viikon kuluttua.

Henkirikos tapahtui Maunulassa Koivikkotiellä 16. marraskuuta päiväsaikaan. 55-vuotias nainen löydettiin asunnosta kuolleena. Miehen epäillään surmanneen naisen veitsellä. Poliisi pitää tekotapaa raakana ja julmana. Tapausta tutkittiin alkujaan tappona.

– Teko kohdistui osittain puolustuskyvyttömään uhriin, minkä vuoksi tapauksen rikosnimike muutettiin taposta murhaksi, kun olimme neuvotelleet syyttäjän kanssa, totesi tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Tommi Lehtonen aiemmin poliisin tiedotteessa.

Lue: Nainen löytyi kuolleena asunnostaan Maunulassa – poliisi epäilee henkirikosta

Miestä epäiltiin jo aiemmin samaisen naisen eriasteisista pahoinpitelyistä. Tapahtumat ajoittuvat viime vuoden maalis–elokuulle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut