Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Autoilijoiden sakkoraivo yhä silmittömämpää – pysäköinninvalvoja Jukkaa on jahdattu puukkosahan kanssa: "Laskujeni mukaan kasvoilleni on syljetty kuusi kertaa"

Pysäköinninvalvoja Jukka Lamminen tietää omakohtaisesti, miltä ihmisten sakkoraivo tuntuu.

Hän on valvonut pysäköintiä Helsingissä 14 vuotta ja saa kaiken aikaa osakseen sakotettujen solvauksia ja jopa tönimisiä.

– Kasvoilleni on syljetty omien laskujeni mukaan kuusi kertaa. Edellisen kerran näin tapahtui Konalassa, jossa auto oli pysäköity jalkakäytävälle, Lamminen kertoo.

Pitäisikö 80 euron parkkisakon olla kovempi, jos pysäköi suojatien eteen tai ratikan tukkeeksi? – Perheenisä Ville: "Voisi suhteuttaa henkilön omiin tuloihin"

– Siellä käytiin myös kepin kanssa päälleni. Soitin hätäkeskukseen.

Laajasalossa pizzakuski raivostui ja töni Lammista useamman kerran.

Savelassa Lamminen joutui rengaslukitun auton kuljettajan suuttumuksen kohteeksi. Tuossa tapauksessa häntä jahdattiin lopulta puukkosahan kanssa.

– Ikävä ilmiö on se, että nyt sakon saaneet ovat entistä aggressiivisempia, hän kertoo.

"Voi säästää kymmeniä euroja päivässä" – Helsingin kantakaupungista on voinut tuurilla löytää ilmaisen parkkipaikan ja nyt porsaanreikä halutaan tukkia lopullisesti

Kun tunteet kuumenevat, Lamminen pysyttelee rauhallisena.

– Antamaani sakkoa en peru, vaikka asiakas huutaisi kuinka paljon tahansa. Tämä on työtäni, eivätkä siihen vaikuta mitkään reaktiot.

– Joitakin ihmisiä näköjään ärsyttää se, että otan jokaisen tilanteen aivan viileästi.

Kun Lammiseen käydään käsiksi, hän yleensä videoi tilanteen. Videota voidaan käyttää todistuskappaleena oikeudenistunnossa.

– Seuraavan kerran on käräjäoikeuden istunto 14. helmikuuta, Lamminen kertoo.

Helsingissä jaetaan yli 400 parkkisakkoa päivässä – tässä uusin ase väärinpysäköijiä vastaan

Aggressiivinen käytös pysäköinninvalvojia kohtaan on Helsingissä selvästi lisääntynyt.

– Tuntuu siltä, että näin korona-aikaan ihmisillä on pinna tiukalla ja kun sitten tulee parkkisakko, käytös on tällaista, kertoo Helsingin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Pysäköintivirhemaksu Helsingissä on 60–80 euroa.

Väärä vitonen tuli eläkeläiselle kalliiksi – Parkkisovelluksen toimitusjohtaja: ”Vastuu oikeiden tietojen antamisesta on asiakkaalla”

Nyt rapsahtaa yllättävä parkkisakko: tästä virheestä jaettiin kahden viikon aikana 474 maksulappua Helsingissä

Virolaisten tolkuttomaan väärinpysäköintiin tulossa rotia, kertoo Parkkipate – 15000 parkkisakosta jätetty maksamatta yli 90 prosenttia

Wolt-kuskit pähkäilevät välillä Helsingin outoja osoitteita – vaikeinta on silti parkkipaikan löytäminen: Said Hasan kertoo keinon, jolla yrittää välttyä parkkisakoilta

Lakialoite: "sakotuskäytännöt mielivaltaisia" – pysäköinninvalvonta-aloitteen allekirjoitti 121 kansanedustajaa