Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ministeri Sarkkinen Uutissuomalaiselle: Koronapassi ei ole tulossa käyttöön työpaikoilla

Uutissuomalainen kertoo, että sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas.) mukaan koronapassi ei ole tulossa käyttöön työpaikoilla. Sarkkisen mukaan koronapassin käyttäminen on työpaikoilla juridisesti vaikeampaa kuin esimerkiksi harrastuksissa tai ravintoloissa.

– Toimeentulon hankkiminen on keskeinen perusoikeus, eikä ole mahdollista tai oikeasuhtaista evätä yleisesti työelämässä oikeutta työntekoon ja palkkaan sillä perusteella, että henkilö ei ole ottanut rokotetta, joka on vapaaehtoinen, Sarkkinen sanoo Uutissuomalaiselle.

Uutissuomalaisen useista lähteistä saamien tietojen mukaan kolmikantainen työryhmä haluaa, että työnantajille annetaan työturvallisuustoimenpiteiden suorittamiseksi oikeus käsitellä tietoa siitä, onko työntekijä saanut koronarokotteet tai sairastanut koronataudin.

Työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi ensi viikon perjantaina 11. helmikuuta. Työryhmän tavoitteena on löytää keino tai keinoja hallita työpaikkojen turvallisuutta entistä paremmin koronalle altistumisten ehkäisemiseksi. Ryhmä muun muassa arvioi tarpeet laajentaa koronapassi koskemaan työelämää ja selvittää vaihtoehtoiset keinot tavoitteeseen pääsemiseksi.