Ministeri Sarkkinen Uutissuomalaiselle: Koronapassi ei ole tulossa käyttöön työpaikoilla

Uutissuomalainen kertoo, että sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas.) mukaan koronapassi ei ole tulossa käyttöön työpaikoilla. Sarkkisen mukaan koronapassin käyttäminen on työpaikoilla juridisesti vaikeampaa kuin esimerkiksi harrastuksissa tai ravintoloissa.

– Toimeentulon hankkiminen on keskeinen perusoikeus, eikä ole mahdollista tai oikeasuhtaista evätä yleisesti työelämässä oikeutta työntekoon ja palkkaan sillä perusteella, että henkilö ei ole ottanut rokotetta, joka on vapaaehtoinen, Sarkkinen sanoo Uutissuomalaiselle.

Uutissuomalaisen useista lähteistä saamien tietojen mukaan kolmikantainen työryhmä haluaa, että työnantajille annetaan työturvallisuustoimenpiteiden suorittamiseksi oikeus käsitellä tietoa siitä, onko työntekijä saanut koronarokotteet tai sairastanut koronataudin.

Työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi ensi viikon perjantaina 11. helmikuuta. Työryhmän tavoitteena on löytää keino tai keinoja hallita työpaikkojen turvallisuutta entistä paremmin koronalle altistumisten ehkäisemiseksi. Ryhmä muun muassa arvioi tarpeet laajentaa koronapassi koskemaan työelämää ja selvittää vaihtoehtoiset keinot tavoitteeseen pääsemiseksi.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut