Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpailevan liigajoukkueen huivi oli jalkapallofanille liikaa – löi mieheltä hampaan irti, syyttäjä nosti syytteen pahoinpitelystä

Syyskuussa 2021 pelattu Veikkausliiga-ottelu ei tapahtumiensa puolesta olisi välttämättä antanut aihetta sille, että tunteet roihahtaisivat matsin jälkeen kunnolla – jopa niinkin paljon, että seurauksia pitäisi selvittää vielä seuraavana keväänäkin.

Niin kuitenkin kävi, kun Ilves ja FC Lahti kohtasivat toisensa syyskuussa 2021. Ilves voitti ottelun ja joillekin vierasjoukkueen faneille lopputulos oli ylivoimaista suodatettavaa. Ottelun jälkeen vierasjoukkueen fanibussiin matkalla ollut mies provosoitui silminnäkijälausuntojen mukaan sivullisella miehellä olleesta Ilveksen fanihuivista, kävi tämän pääälle ja löi tätä nyrkillä sillä seurauksella, että yksi etuhammas irtosi ja kaksi vaurioitui.

Kaupunkilehti Tamperelainen haastatteli syyskuussa henkilöä, joka näki tapahtuman läheltä ja on myös välikohtauksen silminnäkijänä.

– Pahoinpitelijöillä ja Ilves-huivimiehellä ei ollut tasan minkäänlaista keskinäistä kohtaamista ennen ottelua, ottelun aikana eikä ottelun jälkeen, kunnes pahoinpitelijät kävivät kimppuun. Tilanteeseen ei liittynyt mitään provokaatiota vaan hyökkäyksen kohde oli täysin satunnainen, lukuunottamatta tietysti Ilves-huivia.

– Hakkaajien paettua paikalta huivimies itse juoksi ensimmäisenä lähellä olleen poliisiauton luokse ja ilmoitti virkavallalle teosta. Lahden bussille lähdettiin yhdessä silminnäkijöiden ja poliisien kanssa etsimään ja tunnistamaan tapahtuneen pahoinpitelyn tekijöitä, jotta poliisit voisivat ottaa heidät kiinni.

– Paikalle saapasteli lopulta tyyppi, jonka silminnäkijät rauhallisesti tunnistivat yhdeksi tekijöistä. Tämä sai vahvistuksen, kun kaveri itse tunnisti pudonneen puhelimensa olevan poliisin hallussa.

Välikohtauksen seurauksena FC Lahti ilmoitti sulkevansa seuran fanikatsomon seuraavassa kotiottelussa. Ratkaisuun päädyttiin siksi, ettei kukaan faniryhmästä tunnustanut syyllistyneensä tekoon.

Nyt aluesyyttäjä Eevi Laitinen on nostanut asiassa syytteen. Rikosnimikkeenä on pahoinpitely ja vastaajana asiassa vierasjoukkueen fani. Asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa kevään aikana.