Erikoinen tilanne: Opiskelija erotettiin Helsingin työväenopistosta – näin kävi oikaisuvaatimukselle

Helsingin suomenkielinen työväenopisto on päätynyt tammikuussa poikkeukselliseen ratkaisuun ja erottanut opiskelijan. Erottaminen on määräaikainen ja kestää kevätlukukauden ajan, jolloin henkilö ei voi osallistua opetukseen. Opiskelija on ollut mukana ainakin musiikkiin liittyvillä kursseilla.

Erottamisen syynä on opiskelijan toistuva epäasiallinen käytös. Opiskelija oli jättänyt 11. tammikuuta tehdystä päätöksestä oikaisuvaatimuksen kasvatus- ja koulutuslautakunnalle, joka päätti tiistaina hylätä oikaisuvaatimuksen.

Asiassa saadun selvityksen mukaan oikaisuvaatimuksen jättäjä oli käyttäytynyt syyslukukauden aikana häiritsevästi työväenopiston opettajaa kohtaan.

Stailaa koiralle kurahousut tai tutustu hindin kieleen – "Ihmisillä on nyt aikamoinen itsensä sivistämisen nälkä", sanoo työväenopiston rehtori

Häiritsevä käyttäytyminen oli alkanut lokakuussa, kun opiskelija oli osallistunut opettajan vetämälle kurssille, ja jatkunut marras–joulukuun ajan, vaikka opiskelija ei ollut käynyt tunneilla. Opiskelija oli jo aiemmin, muun muassa kevätlukukaudella 2021, käyttäytynyt erittäin epäasiallisesti kyseistä opettajaa kohtaan.

Opettaja oli saanut häneltä lukuisia asiattomia ja henkilöön kohdistuvia sähköposteja, joissa tämä oli loukannut opettajaa monin eri tavoin. Opettaja oli tuolloin pyytänyt opiskelijaa lopettamaan asiattomien viestien lähettämisen.

Asiattomien sähköpostien lähettäminen alkoi kuitenkin uudestaan syksyllä 2021, kun opiskelija oli tullut saman opettajan tunneille. Tällöin työväenopisto oli ottanut asian lähempään tarkasteluun ja käynyt läpi kaikki asiaan liittyvät viestit. Asiattomia sähköposteja oli tullut runsaasti.

Opettajan lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä oli lähettänyt samantyyppisiä viestejä työväenopiston rehtorille, koulutuspäällikölle ja toimistotyöntekijöille, kun he olivat yrittäneet selvittää tilannetta.

Opiskelijat rynnivät koronan jälkeen nyt harrastusten pariin – "Näitä lähikursseja on ollut ikävä"

Opiskelija oli kutsuttu kolme kertaa kutsuttu kuulemistilaisuuteen 22.11.2021, 30.11.2021 ja 10.1.2022, mutta hän ei ollut saapunut paikalle. Joulukuussa hän oli ilmoittanut, että hän peruu kaikki keväälle 2022 tekemänsä ilmoittautumiset, eikä halua saada mitään viestejä suomenkieliseltä työväenopistolta. Tämän jälkeen hän oli kuitenkin jälleen ilmoittautunut saman opettajan kevään kursseille.

Asiaton käytös on jatkunut koko prosessin ajan oikaisuvaatimuksen tekijän toimesta, joten kasvatus- ja koulutuslautakunta katsoi, että määräaikainen erottamispäätös on aiheellinen.

Helsingin työväenopistossa voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikastaan riippumatta. Vuosittain opistossa opiskelee noin 70 000 kurssilaista.

Makrameen suosio jatkuu ja Japani-innostus näkyy monella kurssilla – näihin syksyn opintoihin haettiin eniten

Työväenopistojen kurssimaksuihin tulossa syksyllä muutoksia – liikuntakursseista jopa puolet pois

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut