37-vuotias mies sylkäisi toista asema-aukion taksitolpalla – tuomittiin sakkoihin kunnianloukkauksesta

Helsingin asema-aukion taksitolpalla tapahtunutta kahden miehen välistä kinaa ja siihen liittynyttä sylkäisemistä on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa ja sittemmin hovioikeudessa asti.

Käräjäoikeus oli viime vuoden syyskuussa tuominnut 37-vuotiaan miehen kunnianloukkauksesta 20 päiväsakkoon eli maksamaan 120 euroa sekä korvaamaan 2 500 euroa uhrille ansionmenetystä.

Mies valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka hyväksyi keskiviikkoa jatkokäsittelyluvan ansiomenetysten osalta. Asianomistaja kertoi olleensa pois töistä kymmenen päivää tapahtuneen jälkeen.

Kahden miehen välille syntyi sanaharkka asema-aukion taksitolpalla elokuussa 2020. Oikeudessa käsiteltiin sitä, oliko tuomittu mies sylkäissyt toisen miehen päälle ja kuinka monta kertaa. Mies itse väitti, että tilanne oli ollut päinvastainen.

Oikeudessa kuultiin todistajana tapahtumat noin 20 metrin etäisyyden päästä nähnyttä miestä. Todistaja kertoi nähneensä, että vastaaja oli mennyt huutamaan asianomistajalle jotakin ja sylkäissyt tätä päin. Todistajan mukaan sylkäisyjä oli pari tai muutama ja ne osuivat ainakin uhria rinnuksille.

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että asianomistaja ja todistaja olivat kertoneet tapahtumista yhtenevästi ja selkeästi. Heidän kertomuksensa ovat lisäksi pysyneet samoina esitutkinnassa ja oikeudessa. Käräjäoikeuden mukaan teko täytti kunnianloukkauksen tunnusmerkit, eikä 37-vuotiaan syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut