Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakilan uusi koulu avataan keväällä –  vapaa-ajan tiloja myös asukkaiden käyttöön

Halkosuontielle valmistuva Pakilan uusi koulu otetaan käyttöön tänä keväänä. Muutot koululle alkavat arviolta huhtikuun alussa.

Pakilan ala-asteen 3.–6. luokat sekä Pakilan yläaste ja nuorisotilan toiminta muuttavat Halkosuontien uudistettuun ja laajennettuun kouluun kesäkuun alkuun mennessä. Koulut ilmoittavat perheille tarkat muuttoajankohdat, kun ne varmistuvat.

Nuorisotalo käynnistää toimintansa uudella koululla toukokuun alussa. Kaupungin mukaan uuteen kouluun on varattu tiloja myös asukkaiden vapaa-ajan toiminnalle.

Päiväkoti Havukan toiminta (Elontie 35) siirtyy Aulikinpuiston väistötiloihin (Paloheinäntie 40 b) elokuun alkuun mennessä 2022. Ryhmäperhepäiväkoti Hillan väki muuttaa myös elokuuksi Aulikinpuistoon.

Pakilan ala-asteen 1. ja 2. luokat jatkavat toimintaansa Aulikinpuiston tiloissa. Havukan tontin nykyisen päiväkodin purku alkaa heinäkuussa.

Nykyinen yläasteen rakennus (Pilkekuja 10) puretaan, ja HNMKY:n tukisäätiö kertoo rakentavansa sen paikalle liikuntatilat, Namika Areenan. Purkutyömaa voi käynnistyä jo huhtikuussa 2022. Säätiö arvioi, että halli valmistuu syksyllä 2023.

Kaupunki vuokraa osan areenan tiloista koulun käyttöön. Nykyisen yläasteen Pilkekuja tilojen iltakäyttö on päättymässä koulun muuton yhteydessä.