Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yli 100 puun kaataminen jatkuu Itä-Pasilassa – kuva: täältä lähtevät seuraavat

Puiden kaataminen jatkuu parhaillaan Itä-Pasilassa, jossa rakennetaan Kalasatamasta Pasilaan -raitioyhteyttä.

–Tämänhetkisen arvion mukaan Pasilasta kaadetaan kaikkineen reilut satakunta puuta ja uusia istutetaan noin 50. Tärkeimpänä ohjenuorana on, että puita kaadetaan vain sen verran, kuin on rakentamisen kannalta välttämätöntä, hankkeen viestinnästä kerrotaan Helsingin Uutisille.

Noin sadasta puusta noin 30 kaadettiin jo viime vuoden lokakuussa Ratamestarinkadulta.

Radanrakentajantiellä on alkanut nyt 26 puun kaataminen. Työ jatkuu seuraavien viikkojen ajan.

Maaliskuussa ennen lintujen pesimistä Asemapäällikönkadulta tullaan kaatamaan lisäksi noin 30 puuta.

 –Itä-Pasila halutaan palauttaa ankeaksi betoniviidakoksi tuhoamalla alueen suurimmat ja komeimmat puut. Puut olivat terveitä, katusuunnitelmia tarkasti seurannut lukija kertoi viime syksynä toimitukseen lähetetyssä viestissä.

Radanrakentajantien kaadettavia puita ei ole mahdollista siirtää muualle niiden koosta ja kasvupaikasta johtuen, hankkeen tiedotteessa kerrotaan. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan myöhemmin uusia puita, pensaita ja nurmea.

– Uusia puita istutetaan vähemmän kuin mitä niitä rakentamisen yhteydessä poistetaan, koska uudet rakenteet, kuten esimerkiksi johdot, kaapelit, pysäkit, pylväsperustukset ja sähkönsyöttöasema ympäristöineen, vievät aikaisempaa enemmän tilaa.

Raideyhteyttä rakennetaan myös Vallilanlaaksoon, jossa kaadettavien puiden määrä ei ole vielä varmistunut.

– Odotamme, että asemakaava saa lainvoiman, hankkeen viestinnästä kerrotaan. Hermannin rantatien puiden poistaminen alkoi marraskuussa ja jatkui tällä viikolla. Puita kaadetaan ensimmäiseksi Nylanderinpuistosta. Myöhemmin puita kaadetaan myös muualta Hermannin rantatien pohjoispään työmaa-alueelta. Puunkaato jatkuu maaliskuun puoliväliin saakka.

– Kaadettavia puita hyödynnetään lahopuina muualla, käytetään hankkeen viherrakenteissa tai hyödynnetään muissa kaupungin kohteissa raaka-aineena. Poistettavaa puustoa korvataan uusilla kasvi- ja puuistutuksilla. Istutettava puu- ja kasvilajisto tulee olemaan nykyistä monimuotoisempaa, hankkeen tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Pasilaan tulee suuntaansa noin 500 metriä uutta raidetta. Yhteensä Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa rakennetaan raidetta 4,5 kilometriä. Uuden linjan liikennöinnin on tarkoitus alkaa 2024.